X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠαρά τις προκλήσεις ο Invest Cyprus θα εντείνει τις προσπάθειες για προώθηση...

Παρά τις προκλήσεις ο Invest Cyprus θα εντείνει τις προσπάθειες για προώθηση της Κύπρου, λέει ο Γιάννης Μάτσης

Παρόλο που το 2022 εξελίσσεται σε ακόμα μία χρονιά σημαντικών και πρωτόγνωρων προκλήσεων, το  και το προσωπικό του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) θα εντείνουν τις στοχευμένες προσπάθειες για ανάδειξη της Κύπρου ως ιδανικό προορισμό για διεθνείς εταιρείες με προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο και ως προορισμό με σημαντικές ευκαιρίες επένδυσης σε στρατηγικούς τομείς.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Γιάννης Μάτσης, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στον ορισμό του Υπουργού Οικονομικών ως τον εκπρόσωπο που θα ενεργεί δια και εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και προς τον οποίο θα αναφέρεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο κ. Μάτσης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τους στόχους και τις επιδιώξεις του Οργανισμού, οι οποίες είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και άμεσα συνυφασμένες με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για δημιουργία ισχυρών συνθηκών βιώσιμης και περιεκτικής ανάπτυξης.

Περαιτέρω, σημείωσε πως ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας υλοποιήθηκαν ή ξεκίνησαν σημαντικές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας, ενώ από την αρχή του 2022 αξιοποιώντας πλήρως τη νέα Στρατηγική του υπουργείου Οικονομικών για προσέλκυση διεθνών εταιρειών, το ενδιαφέρον για την Κύπρο συνεχίζει αμείωτο, συμβάλλοντας στις προσπάθειες για δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share