Home Featured Παραδόθηκε στους δημότες της Πάφου το πάρκο «Ισμήνη Λιασίδου» προσβάσιμο και για παιδιά με κινητικά προβλήματα

Παραδόθηκε στους δημότες της Πάφου το πάρκο «Ισμήνη Λιασίδου» προσβάσιμο και για παιδιά με κινητικά προβλήματα

0
Παραδόθηκε στους δημότες της Πάφου το πάρκο «Ισμήνη Λιασίδου» προσβάσιμο και για παιδιά με κινητικά προβλήματα

Ένα ακόμη σύγχρονο και λειτουργικό Πάρκο, το οποίο διαθέτει εξοπλισμό και για παιδιά με κινητικά προβλήματα, παραδόθηκε και επίσημα το βράδυ της Τετάρτης στους δημότες της Πάφου.

Πρόκειται για το Πάρκο «Ισμήνη Λιασίδου», το οποίο δημιουργήθηκε από τον Δήμο Πάφου επί του χώρου πρασίνου των οδών Καβάλας και Τυρνάβου με συνολική δαπάνη 123.000 ευρώ.

Μιλώντας στην τελετή παραλαβής του έργου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία του συγκεκριμένου πάρκου, η δημιουργία του οποίου, όπως είπε, συμβάλει στην οικοδόμηση μιας ανοικτής κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, μπορούν πλέον να έρχονται στο χώρο αυτό και να απολαμβάνουν όλα όσα και τα άλλα παιδιά, μέσα σε ένα περιβάλλον άμεσης συναναστροφής και επαφής.

Μια κοινωνία, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πάφου, δείχνει πόσο εξελιγμένη είναι όταν αντιλαμβάνεται τις ευαισθησίες όλων των πολιτών και σημείωσε ότι σύντομα θα τοποθετηθεί ανάλογος εξοπλισμός και σε άλλα πάρκα της πόλης.

Ο κ. Φαίδωνος πρόσθεσε ότι με την πρωτοβουλία του αυτή ο Δήμος Πάφου αποδίδει ταυτόχρονα τον πρέποντα φόρο τιμής στην μακαριστή συμπολίτισσα μας Ισμήνη Λιασίδου, η οποία υπήρξε σκαπανέας της προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με αναπηρίες.

Στην λιτή, λόγω της πανδημίας, εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Περιφερειακός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Σάββας Παπαθωμάς και ο εκπρόσωπος του Round Table 7 Πάφου Λεόντιος Τσέλεπος, οι αντίστοιχοι οργανισμοί των οποίων συνεισέφεραν για τη δημιουργία του πάρκου το ποσό των 20.000 ευρώ.

Πηγή:ΚΥΠΕ