X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠαρενόχληση σκάφους του ελληνικού λιμενικού σώματος από τουρκικό πλοίο, ανοιχτά της Σάμου

Παρενόχληση σκάφους του ελληνικού λιμενικού σώματος από τουρκικό πλοίο, ανοιχτά της Σάμου

Επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης όταν ανοιχτά της Σάμου, τουρκικό σκάφος επιχείρησε να προκαλέσει φθορές σε πλοίο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος της Ελλάδας, το ελληνικό σκάφος ενημέρωσε το τουρκικό ότι βρίσκεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων καλώντας το να αποχωρήσει.

Το περιστατικό, έγινε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών, ενώ έλαβε χώρα παρουσία ιταλικού σκάφους της δύναμης FRONTEX, το πλήρωμα του οποίου κατέγραψε το συμβάν προκειμένου να ενημερώσει τον Οργανισμό FRONTEX για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

«Πρωινές ώρες σήμερα, Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας, το οποίο είχε δεσμευτεί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσηςνα συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εντόπισε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μία (01) σορό, ενημερώνοντας τουρκική ακταιωρό, η οποία έπλεε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων για την παραλαβή της», σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τουρκική ακταιωρός, η οποία έπλεε σε παρακείμενη περιοχή, εισήλθε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «Κατά τη διαδικασία περισυλλογής της σορού και ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε την ακταιωρό προκειμένου να της επισημάνει ότι έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να προκαλέσει φθορά στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα προέβη σε επίδειξη οπλισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share