X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠασχαλινό επίδομα €190 σε κάθε χαμηλοσυνταξιούχο στις 12 Απριλίου

Πασχαλινό επίδομα €190 σε κάθε χαμηλοσυνταξιούχο στις 12 Απριλίου

Το Πασχαλινό Επίδομα των €190 ανά συνταξιούχο θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, μέσω τραπεζικού εμβάσματος, στις 12 Απριλίου 2023, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό ενέκρινε την πρόταση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένας Ευαγγέλου για παραχώρηση Πασχαλινού Επιδόματος σε δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Βάσει της απόφασης, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, το Πασχαλινό Επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων, το οποίο ανέρχεται στα €190 ανά συνταξιούχο, θα καταβληθεί σε όσους χαμηλοσυνταξιούχους το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις €7.000 για μονήρες νοικοκυριό ή τις €12.000 για νοικοκυριό δύο ατόμων.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι το εισοδηματικό όριο αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, δηλαδή αυξάνεται κατά €2.100 για κάθε εξαρτώμενο κάτω των 14ων ετών και κατά €3.500 για κάθε εξαρτώμενο άνω των 14ων ετών.

Ο αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων που αναμένεται να επωφεληθούν του πασχαλινού επιδόματος ανέρχεται περίπου σε 16.200 και η προβλεπόμενη δαπάνη περίπου στα €3.07 εκ.

Το Πασχαλινό Επίδομα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, μέσω τραπεζικού εμβάσματος, στις 12 Απριλίου 2023.

Πηγη:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share