X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠεπεισμένος ο Λούλα ότι οι μπολσοναριστές στο Προεδρικό είχαν εκ των έσω...

Πεπεισμένος ο Λούλα ότι οι μπολσοναριστές στο Προεδρικό είχαν εκ των έσω βοήθεια

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι πεπεισμένος πως οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο στην Μπραζίλια την Κυριακή επωφελήθηκαν από εκ των έσω βοήθεια και ανακοίνωσε μια «βαθιά» επαναξιολόγηση του προσωπικού του Προεδρικού.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η πόρτα στο Μέγαρο Πλανάλτο άνοιξε για να μπει ο κόσμος, γιατί καμία πόρτα δεν έσπασε», είπε ο κεντροαριστερός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

«Αυτό σημαίνει ότι κάποιος διευκόλυνε την είσοδό τους εδώ», επέμεινε.

«Πώς είναι δυνατόν να έχω κάποιον στην πόρτα του γραφείου μου που θα μπορούσε να με πυροβολήσει;» διερωτήθηκε ο Λούλα.

Πολλές χιλιάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην Προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, που δεν αποδέχονται την εκλογική του ήττα από τον Λούλα στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, έσπειραν το χάος στην πρωτεύουσα την Κυριακή, εισβάλλοντας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Ανώτατο Δικαστήριο και στο Κογκρέσο.

Κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους, συμπεριλαμβανομένων έργων τέχνης, σε ένα σκηνικό που θύμισε με πολλούς τρόπους την εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021 από υποστηρικτές του τότε Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Περισσότερα από 2.000 άτομα έχουν συλληφθεί μετά τις ταραχές και 1.159 από αυτούς έχουν φυλακιστεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των βραζιλιάνικων αρχών.

Οι αρχές διερευνούν ποιος οργάνωσε την επίθεση και πώς χρηματοδοτήθηκαν οι διαδηλωτές.

«Θα ερευνήσουμε ψύχραιμα για να καταλάβουμε τι πραγματικά συνέβη», είπε ο 77χρονος Λούλα, ανακοινώνοντας μια «βαθιά» επαναξιολόγηση του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου.

«Η αλήθεια είναι ότι το μέγαρο ήταν γεμάτο από μπολσοναριστές, από στρατιωτικούς και θέλουμε να δούμε αν μπορούμε να διορθώσουμε (την κατάσταση) τοποθετώντας δημόσιους υπαλλήλους καριέρας, κατά προτίμηση πολίτες ή αυτούς που ήταν εκεί πριν ή που τέθηκαν σε αναστολή», δήλωσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share