X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠέραν των 12 000 ατόμων από 75 χώρες, συμμετείχαν στον 5ο Radisson...

Πέραν των 12 000 ατόμων από 75 χώρες, συμμετείχαν στον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Πέραν των 12 χιλιάδων ατόμων από 75 χώρες μεταξύ των οποίων Νότιος Αφρική, Πολωνία, Καζακστάν, Βουλγαρία, Σλοβακία και Ελλάδα, συμμετείχαν στον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, που διεξήχθη χθες Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη πόλη του Ζήνωνα.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι «ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας πέρασε στην ιστορία ως ο πολυπληθέστερος Μαραθώνιος από καταβολής της διοργάνωσης, αφού σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, με 12.000 και πλέον δρομείς να συμμετέχουν».

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας έτρεξε και φέτος συμμετέχοντας στον Ημιμαραθώνιο, στηρίζοντας το Σύνδεσμο «Ένα όνειρο, μία ευχή», προστίθεται.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας ήταν και «22 δρομείς με προβλήματα όρασης, τυφλοί αθλητές και αθλητές με μειωμένη όραση,  από την Ιερουσαλήμ και τη Χάιφα, οι οποίοι έτρεξαν και κατάφεραν να τερματίσουν με  τη βοήθεια εθελοντών-συνοδών. Εξάλλου ο Όστιν Πάουερς από την Αγγλία διάνυσε χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρεθεί στη Λάρνακα και να τρέξει με το αμαξίδιό του, στέλνοντας δυνατά μηνύματα επιμονής και προσπάθειας σε όλο τον κόσμο».

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται ακόμα ότι «μεταξύ των πιο ξεχωριστών στιγμών και του φετινού Μαραθωνίου, ήταν και η περίπτωση φίλων της διοργάνωσης που έτρεξαν με τα αμαξίδιά τους αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα από τους θεατές. Εξάλλου μια ομάδα από το Ισραήλ έτρεξε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, αλλά στη μνήμη του φίλου τους Μάρκο, ενώ για το συγκεκριμένο άτομα έτρεξε και η ομάδα Tel Marko».

Η Cyta «στήριξε τη συμμετοχή και την προσπάθεια του Ανδρέα Βασιλείου, αθλητή με κινητικά προβλήματα, ο οποίος έτρεξε στο 1 χλμ. και βραβεύτηκε για την προσπάθειά του για ίση συμμετοχή».

Ο φετινός Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είχε και ιδιαιτερότητες αφού «ο Γιούρι Πεγκούσιν από τη Ρωσία ο οποίος συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο και στο τέλος έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του Αναστασία, η οποία απάντησε θετικά”.

Για την “Ντανιέλε Γκοντιέρ, δρομέα από τη Βρετανία, η φετινή διοργάνωση συνέπεσε με τα γενέθλια της και ήρθε στην Κύπρο για να συμμετέχει στον Μαραθώνιο, τρέχοντας για 4 ώρες, 51 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα. Ωστόσο την κοπέλα ανέμενε μια έκπληξη πριν από την εκκίνηση του Μαραθωνίου, αφού οι διοργανωτές της τραγούδησαν το γνωστό Happy Birthday».

Από την μακρινή Ινδία ο «Γιασβίρ Σινγκ Μοντάχερ συμμετείχε φέτος για τρίτη φορά στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, έχοντας φέτος πιο μακρύ γένι από την προηγούμενη φορά».

Ο δρομέας «Γιάναρ Γιούκοφ από την Εσθονία αναδείχθηκε ο νικητής του Μαραθωνίου παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν χθες στην Κύπρο ήταν πολύ καλύτερες από αυτές της χώρας του στην οποία ήταν δέκα βαθμοί υπό το μηδέν».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share