X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠεριορισμένη η έκθεση της ευρωζώνης στη χρεωκοπία της SVB στις Ηνωμένες Πολιτείες...

Περιορισμένη η έκθεση της ευρωζώνης στη χρεωκοπία της SVB στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup

Πολύ περιορισμένη χαρακτήρισε την έκθεση της ευρωζώνης στην χρεωκοπία της Silicon Valley Bank (SVB) στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόνοχιου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg τη Δευτέρα, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

«Στην Ευρώπη έχουμε πολύ ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο και πλαίσιο εξυγίανσης, όμως όπως είναι φυσικό τέτοιες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δημιουργούν ερωτήματα, και φυσικά θα τα συζητήσουμε στο σημερινό Eurogroup ανέφερε ο κ. Ντόνοχιου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντόνοχιου αργότερα κατά την άφιξή του στη σύνοδο, η πτώχευση της συγκεκριμένης τράπεζας στις ΗΠΑ «μας θυμίζει πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

Οι αρμόδιοι υπουργοί, συνέχισε, θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Silicon Valley Bank Corporation, τι σημαίνουν για τις τράπεζες εντός της ευρωζώνης και ενημερωθούν για τις απόψεις των ρυθμιστικών αρχών και της Κομισιόν για το θέμα.

Στην ατζέντα, συνέχισε ο κ. Ντόνοχιου, βρίσκεται και η έγκριση κοινής θέσης των 20 υπουργών της ευρωζώνης για την δημοσιονομική πολιτική για το 2024, βάσει της συζήτησης που θα γίνει για θέματα πληθωρισμού, καθώς και τις προτάσεις που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν.

Επίσης οι Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του ψηφιακού ευρώ και να εκφράσουν τις πολιτικές τους θέσεις ενόψει αποφάσεων σύντομα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share