X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΠερίπου 140 σύνεδροι απ' όλο τον κόσμο στο Α' Διεθνές Συνέδριο της...

Περίπου 140 σύνεδροι απ’ όλο τον κόσμο στο Α’ Διεθνές Συνέδριο της ΚΣ ΟΑΣΕ για την πάταξη της διαφθοράς, στη Λευκωσία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων φιλοξενεί μεταξύ 27 και 28 Μαΐου το Α’ Διεθνές Συνέδριο της ΚΣ ΟΑΣΕ με θέμα «Πάταξη της Διαφθοράς, θωράκιση της Δημοκρατίας», με τη συμμετοχή περίπου 140 συνέδρων από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή.

Η πολιτική βούληση είναι υψίστης σημασίας για την πάταξη της διαφθοράς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτική Συνέλευσης (ΚΣ) του Οργανισμού για την ασφάλεια και συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η κ. Χαραλαμπίδου, που είναι και Ειδικός εκπρόσωπος της συνέλευσης για θέματα πάταξης της διαφθοράς, αναφέρει ότι περίπου 140 σύνεδροι από όλο τον κόσμο, Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή, «έρχονται στο νησί μας για να στείλουμε μηνύματα αποφασιστικότητας προκειμένου τα κοινοβούλια μέλη της ΚΣ ΟΑΣΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες και σε επίπεδο νομοθετικού έργου για να ενισχυθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία».

Η διοργάνωση ενός συνεδρίου αποτελούσε στόχο για την ίδια από την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της στην Συνέλευση ως Ειδική Εκπρόσωπος κατά της Διαφθοράς, αναφέρει η κ. Χαραλαμπίδου.

Σε πρώτο στάδιο, προστίθεται, προσπάθεια ήταν να κτιστούν γέφυρες με όλους τους διεθνείς οργανισμούς που ειδικεύονται σε θέματα πάταξης της διαφθοράς. «Πράγμα που έγινε με μεγάλη επιτυχία η οποία εκφράζεται μέσα από την άριστη συνεργασία που έχουμε. Ως αποτέλεσμα και η συμμετοχή τους στο Συνέδριο», είπε.

Αναφέρεται ότι οι κυρίως ομιλητές εκπροσωπούν τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς όπως την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΗΕ, την Greco ( Εκτελεστική Γραμματέας), τον ΟΑΣΕ, τη Διεθνής Διαφάνεια, αλλά και δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι οργανισμών διερευνητικής δημοσιογραφίας.

«Όλοι  θα μοιραστούν την εμπειρογνωμοσύνη τους, τις εμπειρίες τους και στη συνέχεια εμείς οι εκπρόσωποι των 57 κοινοβουλίων αυτές τις γνώσεις θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε στις χώρες μας. Η πολιτική βούληση είναι υψίστης σημασίας για την πάταξη της διαφθοράς και αυτήν την αποφασιστικότητα θα αναδείξουμε μέσα  από τις εργασίες του Συνεδρίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κ. Χαραλαμπίδου εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Αννίτα Δημητρίου, «η οποία μοιράζεται μαζί μου την αγωνία για ισχυροποίηση ενός κράτους Δικαίου και διαφάνειας και έχει στηρίξει  τις προσπάθειες μου προς αυτήν την κατεύθυνση και σε σχέση με την διοργάνωση του Συνεδρίου».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share