Home Featured Περισσότεροι από 250 Ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στη χαλυβουργία Αζοφστάλ

Περισσότεροι από 250 Ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στη χαλυβουργία Αζοφστάλ

0
Περισσότεροι από 250 Ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στη χαλυβουργία Αζοφστάλ

Περισσότεροι από 250 Ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στη χαλυβουργία Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Το Κίεβο ανακοίνωσε πως διέταξε ολόκληρη την φρουρά στον χώρο να απομακρυνθεί, κάτι που σηματοδότησε τον τερματισμό μιας από τις πιο αιματηρές μάχες στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε πως λεωφορεία έφυγαν από τη χαλυβουργία κατά τη διάρκεια της νύκτας και πέντε από αυτά έφθασαν στην υπό τους Ρώσους πόλη Νοβοάζοβσκ, όπου η Μόσχα ανέφερε ότι θα υπάρξει περίθαλψη των τραυματιών.

Παρόλο που οι δύο πλευρές μιλούν για μια συμφωνία με βάση την οποία όλα τα ουκρανικά στρατεύματα θα εγκαταλείψουν την τεράστια χαλουβουργία, δεν έγιναν γνωστές ακόμη πολλές λεπτομέρειες, περιλαμβανομένου πόσοι μαχητές παραμενουν ακόμη μέσα ή εάν συμφωνήθηκε εκ των προτέρων οποιασδήποτε μορφής ανταλλαγή κρατουμένων.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εγγυήθηκε προσωπικά ότι οι κρατούμενοι θα τύχουν μεταχείρισης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η Ρωσία ανάφερε πως τουλάχιστον 256 Ουκρανοί μαχητές άφησαν κάτω τα όπλα τους και παραδόθηκαν, περιλαμβανομένων 51 σοβαρά τραυματιών. Η Ουκρανία είπε πως 264 στρατιώτες, περιλαμβανομένων 53 πληγωμένων, άφησαν το εργοστάσιο και πως βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για να βγουν και οι άλλοι.

Η παράδοση φαίνεται να σηματοδοτεί το τέλος της μάχης της Μαριούπολης, όπου η Ουκρανία πιστεύει πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών και της ρωσικης πολιορκίας.

Η πόλη τώρα βρίσκεται στα ερείπια.

Η πλήρης κατάληψή της δίνει στη Μόσχα πλήρη έλεγχο των ακτών στη Θάλασσα του Αζόφ.

Πηγή:ΚΥΠΕ