X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠιθανή θετική απάντηση αν η Τουρκία καταθέσει αίτημα συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, είπε ο...

Πιθανή θετική απάντηση αν η Τουρκία καταθέσει αίτημα συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Εάν η τουρκική Προεδρία καταθέσει αίτημα συνάντησης μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη Νέα Υόρκη, το αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά και πιθανότατα η απάντηση θα είναι θετική, σημείωσε ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια τη σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι μέχρι στιγμής πάντως τα προγράμματα των δύο ηγετών δεν συμπίπτουν. Εάν ο Τούρκος Πρόεδρος αποφασίσει να παρατείνει την παραμονή του –με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τετάρτη– και η Προεδρία της Τουρκίας καταθέσει αίτημα συνάντησης, τότε είναι πιθανόν αυτό να γίνει δεκτό, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες σχετικά με το Nautical Geo, o κ. Οικονόμου επισήμανε ότι σταθερή και πάγια στάση της Ελλάδας είναι η αντιμετώπιση των προκλήσεων με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας αλλά και της ΕΕ. Οι αντιδράσεις της Ελλάδας διακρίνονται από γρήγορα αντανακλαστικά, πάντοτε με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της Θάλασσας, υποστήριξε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της κυβέρνησης για τα θετικά αποτελέσματα της Συνόδου EUMED, που διεξήχθη την προηγούμενη Παρασκευή στην Αθήνα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share