X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠλάνο δράσης για προώθηση ισότητας φύλων στη ναυτιλία προωθεί η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Πλάνο δράσης για προώθηση ισότητας φύλων στη ναυτιλία προωθεί η Υφυπουργός Ναυτιλίας

Πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για την υποστήριξη των γυναικών στη ναυτιλία, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, σημειώνοντας ότι, σε συνεργασία με το γραφείο της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, θα σχεδιαστεί πλάνο δράσης για προώθηση της ισότητας των φύλων στην ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η κ. Χατζημανώλη μιλούσε στο πλαίσιο δεξίωσης που παρέθεσε το Υφυπουργείο για την χθεσινή Διεθνή Ημέρα για τις γυναίκες στη ναυτιλία, στην παρουσία της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, Τζόζης Χριστοδούλου.

Όπως είπε η Υφυπουργός, «οι γυναίκες εργάζονται σε όλες τις πτυχές του ναυτιλιακού τομέα σε όλο τον κόσμο, στη στεριά και στη θάλασσα και συμβάλλουν στο μέλλον της ναυτιλίας», σημειώνοντας πως, την ίδια ώρα, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ανισορροπία μεταξύ των φύλων στη ναυτιλία.

«Οι καιροί αλλάζουν, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε αυτή την αλλαγή. Τα οφέλη για ολόκληρο τον κλάδο από τη βελτίωση της ποικιλομορφίας στο εργατικό δυναμικό είναι προφανή» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για την υποστήριξη των γυναικών στη ναυτιλία σε όλο τον κόσμο και να ενθαρρύνουμε την επόμενη γενιά να εισέλθει στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Υπέδειξε δε ότι η ισότητα των φύλων αναγνωρίζεται ως βασικός πυλώνας για ένα βιώσιμο μέλλον και είναι κατοχυρωμένη στον Στόχο 5 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, έναν από τους 17 στόχους που διέπουν το Θεματολόγιο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο οι χώρες σε όλο τον κόσμο, μαζί και η Κύπρος, έχουν δεσμευτεί να εφαρμόσουν.

Ως εκ τούτου, υπογράμμισε η Μαρίνα Χατζημανώλη, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων, συμφωνήθηκε η δημιουργία πλάνου δράσης για την προώθηση της ισότητας των φύλων στη ναυτιλία.

Πρώτη δράση για τη δημιουργία του πλάνου, εξήγησε θα είναι η χαρτογράφηση των αναγκών των γυναικών που εργάζονται στη ναυτιλία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Πρέσβειρα της Ολλανδίας, η πρώην Υφυπουργός Ναυτιλίας και τέως Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, εκπρόσωποι της WISTA (Διεθνής Γυναικείος Οργανισμός Ναυτιλίας και Εμπορίου) και της Youngship Κύπρου και γυναίκες που εργοδοτούνται σε όλες τις βαθμίδες και τομείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share