X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠλάνο του χειμώνα, επιτάχυνση εμβολιασμών, εξάπλωση της COVID, στο κέντρο των διεθνών...

Πλάνο του χειμώνα, επιτάχυνση εμβολιασμών, εξάπλωση της COVID, στο κέντρο των διεθνών εξελίξεων

Το πλάνο του χειμώνα, η επιτάχυνση των εμβολιασμών, όπως και η συνέχιση της εξάπλωσης της COVID βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων σε ό,τι αφορά την πανδημία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της Covid-19 κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανέφερε χθες ένας δημοσιογράφος του BBC.

“Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει στο Κοινοβούλιο και να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου την Τρίτη σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της Covid το φθινόπωρο και τον χειμώνα”, δήλωσε στο twitter ο δημοσιογράφος του BBC, Κρις Μέισον.

“Αξιωματούχοι διερευνούν σχέδια έκτακτης ανάγκης για το τι ενδέχεται να καταστεί αναγκαίο αν αυξηθεί η πίεση στα νοσοκομεία στην Αγγλία, όπως η χρήση μάσκας ή η τηλεργασία, αν είναι δυνατόν”.

Η Καμπέρα αγοράζει επιπλέον 1 εκατ. δόσεις εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19 από την ΕΕ
Η Αυστραλία αγόρασε επιπλέον 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά της COVID-19 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα επιταχύνει το πρόγραμμά της εμβολιασμού για να θέσει υπό έλεγχο αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων. Η αγορά αυτή θα τονώσει την οικονομία της χώρας ύψους 2 τρισεκ. δολαρίων Αυστραλίας, η οποία κινδυνεύει να ολισθήσει στην δεύτερη ύφεσή της σε δύο χρόνια ως αποτέλεσμα των λοκντάουν που έχει επιβάλλει στις δύο πολυπληθέστερες πόλεις της, το Σίδνεϊ και την Μελβούρνη.

Αυτά τα λοκντάουν θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου το 70% του πληθυσμού της χώρας των σχεδόν 26 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλήρως εμβολιαστεί, κάτι το οποίο δεν αναμένεται να έχει γίνει ως τα τέλη του Οκτωβρίου. Ο Μόρισον σημείωσε ότι το ένα εκατομμύριο δόσεις θα έχει φτάσει στη χώρα αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Η Αυστραλία έχει παραγγείλει 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 από την Moderna. Σήμερα έχουμε καλές ειδήσεις. Μια μεγάλη δόση ελπίδας για το πρόγραμμά μας εμβολιασμού”, δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ. Η αγορά αυτή γίνεται καθώς η Αυστραλία αγωνίζεται να αναχαιτίσει ξέσπασμα του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να φτάνουν τα 2.000 για πρώτη φορά χθες, Σάββατο. Η Αυστραλία έχει καταγράψει συνολικά 73.610 κρούσματα από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 αυξήθηκε χθες κατά 7 και ανέρχεται πλέον σε συνολικά 1.091 στη χώρα.

Νέα Ζηλανδία: Στην αγορά επιπλέον 500.000 δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 προχωρά η Νέα Ζηλανδία
Η Νέα Ζηλανδία αγόρασε 500.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 από τη Δανία, δήλωσε σήμερα η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντερν καθώς η χώρα της αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο πρόσφατο ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην μεγαλύτερη πόλη της, το Όκλαντ. Η Νέα Ζηλανδία, η οποία ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 20 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του νέου κορωνοϊού στο Οκλαντ, γνωστοποίησε ότι τα εμβόλια θα φτάσουν εντός ημερών. Το πιο πρόσφατο ξέσπασμα της επιδημίας αριθμεί τώρα συνολικά 599 κρούσματα στη χώρα από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στα τέλη Αυγούστου.

“Τώρα υπάρχουν περισσότερα από αρκετά εμβόλια στη χώρα ώστε ο εμβολιασμός να γίνεται με τους υψηλότερους ρυθμούς παγκοσμίως, τους οποίους φτάσαμε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, και ενθαρρύνω θερμά κάθε Νεοζηλανδό που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί να το κάνει το ταχύτερο δυνατό”, σημειώνει η Αρντερν σε ηλεκτρονικό μήνυμά της.

Η Νέα Ζηλανδία, η οποία ως τον περασμένο μήνα είχε αναχαιτίσει σε μεγάλο βαθμό την πανδημία του νέου κορωνοϊού, αγωνίζεται τώρα να θέσει υπό έλεγχο το πρόσφατο ξέσπασμα που αντιμετωπίζει παρά το λοκντάουν διάρκειας εβδομάδων που έχει επιβάλλει στο Οκλαντ. Περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε κατάσταση λοκντάουν στο αυστηρότερο επίπεδο, αλλά οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει στην υπόλοιπη χώρα.

Βραζιλία: 712 νέοι θάνατοι – σχεδόν 14.000 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 712 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 14.335 κρούσματα του SARS-CoV-2. Με πάνω από 585.000 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 21 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων μολύνσεων ως αυτό το στάδιο αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με τους 212 εκατ. κατοίκους της κατατάσσεται 2η στη μακάβρια παγκόσμια κατάταξη βάσει του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της νόσου, πίσω από τις ΗΠΑ, ενώ καταλαμβάνει την 3η θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον ιό, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Μεξικό: 675 θάνατοι, σχεδόν 12.500 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 675 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 12.511 κρούσματα του SARS-CoV-2. Με 267.524 θανάτους αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά της μέχρι χθες, η χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον 4ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 3.506.743, κατά τα στοιχεία του υπουργείου, που όμως το ίδιο έχει αναγνωρίσει πως είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share