Home Featured Πλήρης στήριξη προσπάθειας ΠτΔ στο Κυπριακό από Ελλάδα, είπε ο Χαρδαλιάς

Πλήρης στήριξη προσπάθειας ΠτΔ στο Κυπριακό από Ελλάδα, είπε ο Χαρδαλιάς

0
Πλήρης στήριξη προσπάθειας ΠτΔ στο Κυπριακό από Ελλάδα, είπε ο Χαρδαλιάς

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει πλήρως την προσπάθεια που κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Κυπριακό ώστε να τύχει μεγαλύτερης εμπλοκής της ΕΕ, ανέφερε την Τετάρτη ο Υφυπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νικόλαος Χαρδαλιάς, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στις προσπάθειες για κατάσβεση των πυρκαγιών, κάτι που ο ίδιος εξέφρασε και προς την ηγεσία της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα στέκεται πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου, σημειώνοντας πως «είμαστε δίπλα σας σε κάθε περίπτωση».

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υφυπουργός Άμυνας της Ελλάδας είπε ότι υπό το φως της επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκου Δένδια και ενόψει της συνάντησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διάφορα θέματα, προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει πλήρως την προσπάθεια που κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Κυπριακό για να τύχει μεγαλύτερης εμπλοκής της ΕΕ.

«Αυτές είναι λύσεις που δεν μπορεί να είναι πέραν των αποφάσεων και των επιταγών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν ευελπιστεί πως θα διατηρηθεί το μομέντουμ ηρεμίας στο Αιγαίο, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι αυτό θα φανεί και προσέθεσε πως «σε κάθε περίπτωση εμείς επιθυμούμε να υπάρχει ηρεμία, επιθυμούμε να ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε διάλογος, αλλά πάντα στη λογική των ζητημάτων που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της μετάβασης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, μένοντας πιστή στις θέσεις και τις απόψεις της. «Δεν παρεκκλίνουμε ούτε μια στιγμή, ούτε ένα βήμα από όλα όσα έχουμε θέσει και για όσα παλεύουμε και πρεσβεύουμε όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις καταδίκης των μαύρων επετείων, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «δεν ξεχνάμε. Είμαστε εδώ για να θυμίζουμε τη θυσία των πεσόντων και να δίνουμε το μήνυμα ότι θα παλεύουμε πάντα για την κυριαρχία της πατρίδας».

Ερωτηθείς για το μήνυμα που στέλνει μετά και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Έλληνας Υφυπουργός Άμυνας είπε ότι «συνεχίζουμε την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε για όλα τα θέματα που αφορούν τα δύο κράτη».

Πηγή:ΚΥΠΕ