Home Featured Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τη γιορτή του Κατακλυσμού στον Δήμο Λεμεσού

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τη γιορτή του Κατακλυσμού στον Δήμο Λεμεσού

0
Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τη γιορτή του Κατακλυσμού στον Δήμο Λεμεσού

Γνωστοί Κύπριοι και Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού για τη γιορτή του Κατακλυσμού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο στον μόλο, όπου θα λειτουργήσει και η καθιερωμένη εμποροπανήγυρις. Με έξι μίνι-κρουαζιέρες αναβιώνει και φέτος το έθιμο του «πάμπορου».

Το τριήμερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκινά στις 20:30 αύριο, Σάββατο, με τον λαογραφικό όμιλο Λεμεσού και την παράσταση «Καλώς ήρταμεν! Χοροί και τραγούδια της Κύπρου», ενώ κορυφώνεται στις 21:00 με συναυλία των Κούλη Θεοδώρου, Μαρίας Θεοδότου,  Δημήτρη Μεσημέρη, Φρειδερίκης Τομπάζου και Σάββα Χρυσοστόμου, που θα ερμηνεύσουν επιτυχίες του έντεχνου αλλά και λαϊκού ρεπερτορίου. Θα ακουστούν τραγούδια των Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Νίκου Παπάζογλου, αδελφών Κατσιμίχα, Χρίστου Νικολόπουλου, Τάκη Σούκα, Στέλιου Καζαντζίδη, Στράτου Διονυσίου και πολλών άλλων.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, στο ανατολικό μέρος όπου βρίσκεται το θεατράκι Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 θα γίνονται παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές από το εργαστήρι τέχνης του Δήμου Λεμεσού, ενώ θα ακολουθήσει η παράσταση του Θεάτρου Σκιών Γιάννη Πάφιου «Ο καραγκιόζης με τον πάμπορο στον κατακλυσμό».

Την ίδια ώρα, στην αποβάθρα έναντι του καφέ Nero, καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιάσουν ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού «Διόνυσος» και το μουσικό σχήμα «Αντάμα», ενώ στις 20:45, ο Εθνικός Σύλλογος Ζήδρος θα παρουσιάσει κρητικούς χορούς και τραγούδια.

Η διασκέδαση συνεχίζεται με ένα μουσικό συναπάντημα με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, και Γιάννη Μηλιώκα, οι οποίοι «κατακτούν το σανίδι, δίνοντας μας με τον παλμό της μουσικής τους, ρυθμό στα πόδια και μια βραδιά που όλοι μένουν «παιδιά».

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές θα πραγματοποιούνται και πάλι στο θεατράκι Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 και θα ακολουθήσει η παράσταση του Θεάτρου Σκιών Γιάννη Πάφιου «Ο Μέγα Αλέξανδρος και ο κατηραμένος όφις».

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με συναυλία του Μανώλη Μητσιά και τη συμμετοχή της Λίζας Θεοφάνους και του Λευτέρη Πιτσιλλίδη, με τίτλο «50 χρόνια χρυσάφι», που θα πραγματοποιηθεί στην αποβάθρα έναντι του καφέ Nero, στις 21:00.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο του «πάμπορου», με το σκάφος Salone, που θα πραγματοποιεί μίνι-κρουαζιέρες, με αναχώρηση στις 18:00, στις 19:00 και στις 20:00.

Λόγω της εμποροπανήγυρις που θα λειτουργήσει κατά το τριήμερο στον ανατολικό χώρο στάθμευσης του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου, ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι κλειστός από χθες και θα παραμείνει κλειστός μέχρι την Τρίτη, 6 Ιουνίου.

Προτρέπονται οι οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά το χώρο στάθμευσης, καθώς και οι επισκέπτες της γιορτής, όπως χρησιμοποιούν τους άλλους χώρους στάθμευσης της παραλιακής οδού, καθώς και το χώρο στάθμευσης του Γ.Σ.Ο.

Πηγή:ΚΥΠΕ