Home Featured Ποδόσφαιρο: Πρωταθλητής Κύπρου αναδείχθηκε ο Απόλλωνας Λεμεσού

Ποδόσφαιρο: Πρωταθλητής Κύπρου αναδείχθηκε ο Απόλλωνας Λεμεσού

0
Ποδόσφαιρο: Πρωταθλητής Κύπρου αναδείχθηκε ο Απόλλωνας Λεμεσού

Μετά από 16 χρόνια, ο Απόλλωνας Λεμεσού πανηγυρίζει, από το βράδυ της Κυριακής, το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, αφού μετά τη νίκη του επί του τυπικά γηπεδούχου Άρη, με 1-4, εξασφαλίζει βαθμολογικά τον τίτλο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος CYTA, 2021-2022.

Η ομάδα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με γκολ του Ντανίλο Σπόλιαριτς, ενώ η ισοφάριση στο 24ο λεπτό, με αυτογκόλ του Αμινέ Χαμάς, δε επηρέασε τους γαλανόλευκους, οι οποίοι πήραν και πάλι προβάδισμα στο 32’, με γκολ του Χάμπου Κυριάκου, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 44’ ο Νικολά Ντιγκινί πέτυχε το 1-3 ενώ παρά την προσπάθεια του Άρη να πιέσει στα πρώτα στάδια της επανάληψης, ο Απόλλωνας κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ, με τον Γιάννη Πίττα, στο 81’, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Με τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί του Απόλλωνα, που δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα και να ζητούν τη νίκη και το πρωτάθλημα, εισήλθαν στο γήπεδο, πανηγυρίζοντας μαζί με τους παίκτες, τον προπονητή και άλλα στελέχη της ομάδας.

Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν στους δρόμους της Λεμεσού, με επίκεντρο τον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου, όπου χιλιάδες οπαδοί του Απόλλωνα δημιούργησαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, φωνάζοντας συνθήματα και ανεμίζοντας σημαίες της ομάδας τους.

Θερμής υποδοχής έτυχαν, λίγο μετά τις 23:00, οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό team του Απόλλωνα, που έφτασε στο χώρο με λεωφορείο, ενώ η φιέστα συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έχοντας πλέον διαφορά έξι βαθμών από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος εξήλθε χθες ισόπαλος 1-1 με την Ανόρθωση, ο Απόλλωνας φιλοξενεί την ερχόμενη εβδομάδα την ΑΕΚ,  για την τελευταία αγωνιστική του φετινού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ