X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠόλεις της Βουλγαρίας επιλέγηκαν ως ελπιδοφόροι επενδυτικοί προορισμοί

Πόλεις της Βουλγαρίας επιλέγηκαν ως ελπιδοφόροι επενδυτικοί προορισμοί

Η Βουλγαρία έχει βραβευτεί σε επτά κατηγορίες στην κατάταξη Ευρωπαϊκών Πόλεων και Περιφερειών του Μέλλοντος 2023 από το fDi Intelligence των Financial Times, σύμφωνα με το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΒΤΑ).

Η πόλη της Σόφιας καταλαμβάνει την τρίτη θέση ανάμεσα σε δέκα στην κατηγορία Κόστους Αποτελεσματικότητας μεταξύ των Μεγάλων Ευρωπαϊκών Πόλεων του Μέλλοντος.

Επιπλέον, η βουλγαρική πρωτεύουσα είναι έβδομη στην κατάταξη υλοποίησης στρατηγικής FDI για τις επενδύσεις, μεταξύ των Μεγάλων Ευρωπαϊκών Πόλεων. Κατέχει επίσης την έκτη θέση στην κατηγορία του Ανθρώπινου Κεφαλαίου και του Τρόπου Ζωής και έβδομη στις δέκα ως προς τη φιλικότητα προς τις επιχειρήσεις.

Οι πόλεις της Βουλγαρίας έχουν ισχυρή εκπροσώπηση στην κατηγορία κόστους-αποτελεσματικότητας των 10 κορυφαίων μικρών ευρωπαϊκών πόλεων του μέλλοντος 2023. Η Ρούσε (στον Δούναβη) κατατάσσεται στην πρώτη θέση και ακολουθεί το Μπουργκάς (στη Μαύρη Θάλασσα), που κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Η Βάρνα και η Φιλιππούπολη κατατάσσονται αντίστοιχα στην έκτη και έβδομη θέση.

Η κατηγορία κόστους-αποτελεσματικότητας για τις 10 κορυφαίες μικρές ευρωπαϊκές περιφέρειες του μέλλοντος περιλαμβάνει επίσης πολλές περιφέρειες της Βουλγαρίας. Η περιφέρεια Ρούσε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ οι περιοχές Στάρα Ζαγκόρα, Πλοβντίβ, Βάρνα, Μπουργκάς και Σόφια (περιφέρεια) βρίσκονται στην τρίτη, τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Η Στάρα Ζαγκόρα είναι η μόνη βουλγαρική περιοχή στην κατηγορία των πιο υποσχόμενων επενδυτικών προορισμών στην Ευρώπη που εφαρμόζουν στρατηγικές για την ενθάρρυνση των ξένων επενδύσεων, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στις εννέα. Η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης περιοχές από την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Λιθουανία και τη Σερβία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share