Home Featured Πολίτες ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια 260 και πλέον ώρες μετά τον αρχικό σεισμό στη Τουρκία

Πολίτες ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια 260 και πλέον ώρες μετά τον αρχικό σεισμό στη Τουρκία

0
Πολίτες ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια 260 και πλέον ώρες μετά τον αρχικό σεισμό στη Τουρκία

Στις σεισμόπληκτες της Τουρκίας συνεχίζεται η μάχη των συνεργειών με τα συντρίμμια. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, από τα συντρίμμια των τουρκικών πόλεων έφτασαν τις προηγούμενες ώρες χαρμόσυνες ειδήσεις.

Ο Υπουργός Υγείας, Φαχρεττίν Κοτζά, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ζωντανός ένας πολίτης στα συντρίμμια της Αντιόχειας, 261 ώρες μετά τον σεισμό. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τον αδελφό μας Μουσταφά τόσο καλά», δήλωσε ο κ. Κοτζά.

Την ίδια ώρα, στην Αντιόχεια διασώθηκαν επίσης δυο ενήλικοι πολίτες και ένα 10χρονο αγόρι, 260 ώρες μετά τον αρχικό, μεγάλο σεισμό.

Εν τω μεταξύ, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα της μεγάλης καταστροφής, οι τουρκικές αρχές εστιάζουν στην επούλωση των πληγών των θυμάτων των σεισμών. Μια κατηγορία θυμάτων, στην οποία αποδίδουν οι αρχές ιδιαίτερη σημασία είναι αυτή των ασυνόδευτων παιδιών που εντοπίστηκαν στις σεισμόπληκτες επαρχίες.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών σχετικά με τις αιτήσεις ανάδοχης οικογένειας για τα ασυνόδευτα παιδιά στις σεισμόπληκτες περιοχές, αναφέρεται ότι «(αρχικά) θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τις δικές τους οικογένειες ή συγγενείς».

Σημειώνεται ότι τώρα συνολικά 264 χιλιάδες 389 άτομα με 12 χιλιάδες 600 οχήματα και οικοδομικός εξοπλισμός διεξάγουν εντατικές εργασίες στα συντρίμμια των τουρκικών πόλεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ