X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠολυμέρεια, κλιματική αλλαγή και εισήγηση για τακτική σύνοδο ΕΕ - ΟΗΕ στην...

Πολυμέρεια, κλιματική αλλαγή και εισήγηση για τακτική σύνοδο ΕΕ – ΟΗΕ στην ατζέντα Μισέλ στη Γενική Συνέλευση

Την 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη θα προσφωνήσει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών .

Τη Δευτέρα ο κ. Μισέλ και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επρόκειτο να συμμετάσχουν σε άτυπη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης των ηγετών για την κλιματική αλλαγή. Οι δύο Πρόεδροι, μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ, θα έχουν επίσης συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Επίσης την Τρίτη, ο κ. Μισέλ θα φιλοξενήσει συζήτηση στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στον ΟΗΕ με θέμα τις γυναίκες σε ζώνες συγκρούσεων.

Η ομιλία του κ. Μισέλ στη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή θα επικεντρωθεί στις προτεραιότητες της ΕΕ, όπως συμφωνήθηκαν από τους 27 ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 12ης Ιουλίου.

Οι προτεραιότητες στις οποίες θα εστιάσει ο κ. Μισέλ στην ομιλία και στις επαφές του σύμφωνα με τα συμπεράσματα θα είναι η προώθηση της πολυμέρειας, η ανοιχτή συζήτηση για μεταρρύθμιση των θεσμών των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως η ανασυγκρότηση μετά την πανδημία, η κλιματική αλλαγή και η παγκόσμια ψηφιακή ατζέντα.

Θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι πως η συνεργασία μεταξύ της Ευρώπης και του ΟΗΕ είναι σημαντική όσο ποτέ, και πως η συνεργασία θα μπορούσε να ενισχυθεί από την θέσπιση μιας τακτικής συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share