X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠολυτεχνείο: Κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων – «Φρούριο» η Αθήνα, κλειστοί δρόμοι

Πολυτεχνείο: Κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων – «Φρούριο» η Αθήνα, κλειστοί δρόμοι

Κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 49η Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν στις 8:30 και θα κλείσουν στις 13:00, με την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών. Θα ακολουθήσει η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Ήδη από την Τρίτη, που άνοιξε τις πύλες του το ΕΜΠ, κόσμος καταθέτει λουλούδια, αποτίοντας φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του 1973.

Το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η κα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι και αποχώρησε. Σε δήλωσή της τόνισε ότι «η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η αρχή του τέλους για την επτάχρονη δικτατορία και θεμέλιο της Μεταπολίτευσης. Συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός. Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, τους φοιτητές και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αναγνωρίζουμε το χρέος μας να διαφυλάξουμε την ποιότητα των θεσμών και την ανοικτή προοπτική της κοινωνίας μας».

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε «κλοιό» θα βρίσκονται πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες αλλά και η πλατεία Εξαρχείων.

Θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι πριν την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, με στόχο να εντοπιστούν τυχόν πολεμοφόδια, ενώ εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν δοθεί σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις σε λεωφορεία – τρόλεϊ).

Όσον αφορά τις σταθερές συγκοινωνίες, έχει ανακοινωθεί ότι ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» του μετρό θα κλείσει στις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» θα κλείσουν στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ οι σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο κατά τις απογευματινές ώρες.

Διακοπές κυκλοφορίας θα σημειωθούν στις εξής πλατείες και οδικές αρτηρίες:

  • Πλατεία Ομονοίας
  • Πλατεία Συντάγματος
  • Λεωφόρος Αλεξάνδρας
  • Βασιλίσσης Σοφίας

Συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη.

Στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί από σχεδόν όλες τις υπηρεσίες, ενώ από αέρος θα δίνουν απευθείας εικόνα στα επιχειρησιακά κέντρα της ΓΑΔΑ και του αρχηγείου drones της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το ελικόπτερο.

Επίσης, στο κέντρο θα βρίσκονται τα υδροφόρα οχήματα, οι λεγόμενοι «Αίαντες», οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share