X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠολωνία: Το Ανάποδο Σπίτι φιγουράρει στο χωριό Szymbark

Πολωνία: Το Ανάποδο Σπίτι φιγουράρει στο χωριό Szymbark

Η σκεπή ακουμπάει στο έδαφος και το πάτωμα αιωρείται στον αέρα, μπαίνετε στο κτήριο από τη σοφίτα και ανεβαίνετε στην ταράτσα από το υπόγειο, όλα τα έπιπλα του σπιτιού είναι στερεωμένα ανάποδα πάνω από τα κεφάλια σας καθώς περπατάτε στο ταβάνι.

Το ιδιόμορφο αυτό σπίτι, φιγουράρει στο χωριό Szymbark στη βόρεια Πολωνία, όπου ο Πολωνός κατασκευαστής Daniel Czapiewski θέλησε με αυτόν τον τρόπο να συμβολίσει την κομμουνιστική κατοχή επί σειρά ετών στην πατρίδα του.

Στην πορεία όμως, το ανάποδο αυτό σπίτι κατέληξε να ασκεί κριτική και στη σύγχρονη κοινωνία, όπως δηλώνει ο δημιουργός του: «Το σπίτι αυτό είναι μία προειδοποίηση για το μονοπάτι που έχουμε πάρει. Η ανθρωπότητα χαλάει αυτόν τον κόσμο και μόνο η ανθρωπότητα μπορεί να τον φτιάξει ξανά!»

Σύντομα το σπίτι έγινε ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της χώρας, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες κάθε μήνα.

Η περιέργεια τους μπορεί να ικανοποιείται, το τίμημα όμως είναι μεγάλο μιας και η ζαλάδα που τους δημιουργείται στο εσωτερικό του είναι μεγάλη.

Για να το δείτε από κοντά, δεν έχετε παρά να ταξιδέψτε με αεροπλάνο έως τη Βαρσοβία και από εκεί οδικός να κατευθυνθείτε βόρεια για 400 περίπου χιλιόμετρα έως το χωριό Szymbark. Σε περίπου 5μιση ώρες θα έχετε φτάσει στον προορισμό σας.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share