Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πορευόμαστε σε κοινή γραμμή στα ζητήματα του Κυπριακού και της Αμμοχώστου, είπε η Λίνα Μενδώνη

Πορευόμαστε σε κοινή γραμμή στα ζητήματα του Κυπριακού και της Αμμοχώστου, είπε η Λίνα Μενδώνη

0
Πορευόμαστε σε κοινή γραμμή στα ζητήματα του Κυπριακού και της Αμμοχώστου, είπε η Λίνα Μενδώνη

Στα ζητήματα του Κυπριακού και της Αμμοχώστου πορευόμαστε σε κοινή γραμμή, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου αναφέρεται ότι η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Τουμαζή και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρήστο Ζαννέττου, επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, το Πολιτιστικό Κέντρο του κατεχόμενου Δήμου στη Δερύνεια.

Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου «ανέτρεξε στην πλούσια ιστορία της πόλης, φθάνοντας μέχρι τις νεότερες εξελίξεις με τις προκλήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο». Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αναφέρθηκε στις ενέργειες της κατοχικής δύναμης των τελευταίων δύο χρόνων με στόχο το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην τελευταία ανακοίνωση της κατοχικής δύναμης περί ανοίγματος της συνοικίας του Αγίου Μέμνωνα».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η κα. Μενδώνη ανέφερε πως στα ζητήματα του Κυπριακού και της Αμμοχώστου «πορευόμαστε σε κοινή γραμμή» και χαρακτήρισε άριστη την προσπάθεια του Δήμου να κρατήσει ζωντανή την μνήμη των Αμμοχωστιανών και ειδικότερα της νέας γενιάς. «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς της κατεχόμενης πόλης», όπως σημειώνεται.

Η κ. Μενδώνη και η αντιπροσωπεία που τη συνόδευε, ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο στο Πολιτιστικό Κέντρο, από το παρατηρητήριο του οποίου είδαν την κατεχόμενη πόλη. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Δήμου δίνοντας συγχαρητήρια στο έργο του Δήμου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ