X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠορτογαλία: Η κυβέρνηση ενισχύει το πρόγραμμα επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση του υψηλού...

Πορτογαλία: Η κυβέρνηση ενισχύει το πρόγραμμα επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα αυξήσει το 2023 το ποσό που διαθέτει για την επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τους αυξημένους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Υπουργός Οικονομίας, Αντόνιο Κόστα Σίλβα, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει το πρόγραμμα επιδοτήσεων με 500 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό διαθέσιμο ποσό στα 3,5 δισεκατομμύρια.

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ προορίζεται για εταιρείες που καταναλώνουν περισσότερα από 10.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, επιτρέποντας τους να εξοικονομήσουν περίπου 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τα υπόλοιπα 2,5 δισεκ. ευρώ θα βοηθήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Πορτογάλος Υπουργός Οικονομίας είπε σε συνέντευξη Τύπου πως με την αύξηση κατά 500 εκατομμύρια ευρώ των διαθέσιμων κεφαλαίων του προγράμματος, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθούν το 2023 κατά 80% για τα νοικοκυριά και κατά 35% για τις βιομηχανίες. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα (στήριξης)», είπε. «Ο κύριος στόχος μας είναι να προστατεύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις αυτής της σοβαρής ενεργειακής κρίσης», συμπλήρωσε.

Χθες Τρίτη, ο Πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία θα πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ προκειμένου να τους επιτραπεί η παράταση του πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου μετά τον Μάιο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share