X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοσό €100 δισεκατομμυρίων ενέκρινε η Κάτω Βουλή της Γερμανίας για βοήθεια με...

Ποσό €100 δισεκατομμυρίων ενέκρινε η Κάτω Βουλή της Γερμανίας για βοήθεια με λογαριασμούς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

Νομοθεσία για εκταμίευση ποσού περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για να τεθεί φρένο από τον ερχόμενο Ιανουάριο στους υψηλούς λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία, ψήφισε την Πέμπτη η Κάτω Βουλή της Γερμανίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, για τα νοικοκυριά και τις μικρότερες επιχειρήσεις, το λεγόμενο «φρένο τιμών» θα τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο Μάρτιο ενώ θα λειτουργήσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι τον Απρίλιο του 2024, περιορίζοντας έτσι τις τιμές του φυσικού αερίου στα 12 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (kWh) και την ηλεκτρική ενέργεια στα 40 λεπτά για το 80% της χρήσης, με βάση την περσινή κατανάλωση.

Πέρα από αυτό, η ιδέα είναι ότι οι υψηλότερες τιμές της αγοράς θα παρέχουν ένα κίνητρο για αποταμίευση.

Για περίπου 25.000 μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές, οι τιμές θα καθοριστούν για το 70% της κατανάλωσης τους, στα 7 σεντ για το φυσικό αέριο και στα 13 σεντ για το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό θα έχει εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Από το επόμενο έτος, οι εταιρείες που θα επωφεληθούν από το «φρένο τιμών» θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς στο πόσα που μπορούν να πληρώσουν σε μπόνους και μερίσματα.

Όσοι λαμβάνουν κρατική ενίσχυση, άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα απαγορεύεται να καταβάλουν μπόνους ή μερίσματα, με πλήρη απαγόρευση οποιασδήποτε τέτοιας πληρωμής για όσους λάβουν κρατική ενίσχυση πέραν των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πακέτο που εγκρίθηκε από τους νομοθέτες περιλαμβάνει επίσης εισφορά από τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας για τη χρηματοδότηση της οικονομικής βοήθειας, καθώς και μέτρα για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share