X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠΟΥ: Σχεδόν το 86 % όλων των λοιμώξεων από κορονοϊό στην Αφρική...

ΠΟΥ: Σχεδόν το 86 % όλων των λοιμώξεων από κορονοϊό στην Αφρική περνούν απαρατήρητες

Σχεδόν το 86% όλων των λοιμώξεων από κορονοϊό στην Αφρική περνούν απαρατήρητες ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γεγονός που καθιστά αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό του αριθμού των συνολικών κρουσμάτων στα 59 εκατομμύρια, δηλαδή επτά φορές περισσότερα από τα 8 εκατομμύρια που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής.

Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που δεν έχουν αναφερθεί μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις υγείας έχουν επικεντρωθεί μέχρι τώρα μόνο στη δοκιμή ατόμων με συμπτώματα της νόσου, γεγονός που οδήγησε σε εκτεταμένη υποαναφορά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Με περιορισμένο αριθμό τεστ, εξακολουθούμε να πατάμε στα τυφλά σε πάρα πολλές κοινότητες στην Αφρική. Αυτό που βλέπουμε μπορεί να είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου», σημείωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική, Δρ. Μοέτι Μέχρι στιγμής, έχουν διεξαχθεί μόνο 70 εκατομμύρια τεστ Covid-19 στην Αφρική του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων.

Συγκριτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν περισσότερα από 550 εκατομμύρια τεστ με περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της αφρικανικής ηπείρου, ενώ και το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησε πάνω από 280 εκατομμύρια τεστ με λιγότερο από το 10% του πληθυσμού.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share