Home ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Πραγματοποιείται στις 14 Μαΐου η εκδήλωση «Ποδηλατώντας στην πόλη»

Πραγματοποιείται στις 14 Μαΐου η εκδήλωση «Ποδηλατώντας στην πόλη»

0
Πραγματοποιείται στις 14 Μαΐου η εκδήλωση «Ποδηλατώντας στην πόλη»

Πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά, στις 14 Μαΐου 2023, η εκδήλωση «Ποδηλατώντας στην πόλη» η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Κύπρο και στηρίζεται από το

Ο Υπουργός, Αλέξης Βαφεάδης και η Ολλανδή Πρέσβειρα, Elke Merks-Schaapveld, παραχώρησαν την Τετάρτη διάσκεψη Τύπου σημειώνοντας ότι «το μήνυμα της εκδήλωσης συνοψίζει τα σημεία σύγκλισης της στρατηγικής των δύο θεσμών, όσον αφορά στην ουσιαστική μεταστροφή του πολίτη σε βιώσιμα μέσα μεταφοράς και συγκεκριμένα στην ενεργή αστική ποδηλασία και τη μικροκινητικότητα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΓΤΠ, η Πρέσβειρα της Ολλανδίας, είπε ότι «η πράσινη μετάβαση βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ολλανδικού Υπουργείου Εξωτερικών» και στο πλαίσιο αυτό «θέλουμε να δούμε τους εταίρους μας στην ΕΕ να εργάζονται μαζί για αυτόν τον στόχο».

Πρόσθεσε ότι «ως εκ τούτου, αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε μια αυξανόμενη συνεργασία με τις κυπριακές αρχές».

Όπως είπε η Πρέσβειρα «στις αρχές της δεκαετίας του 2010 η Ολλανδική Πρεσβεία είχε χρηματοδοτήσει Ολλανδούς εμπειρογνώμονες για τη σκιαγράφηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ποδηλατοδρόμων για συγκεκριμένες περιοχές στην Κύπρο».

Σημείωσε ότι «τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με το Υπουργείο Μεταφορών Κύπρου και άλλους Κύπριους ενδιαφερόμενους για να βοηθήσουμε στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της ποδηλασίας, και μέρος αυτής της προσπάθειας είναι αυτή η συναρπαστική ποδηλατοβόλτα στη Λευκωσία».

Ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι «η ποδηλασία θα συμβάλει καθοριστικά στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος και θα διασφαλίσει την προσβασιμότητα και κινητικότητα σε όλους τους πολίτες, δίνοντας ίσες ευκαιρίες για εναλλακτική μετακίνηση σε εκείνους που επιθυμούν να μετακινούνται οικονομικά και με ένα μέσο που αποδεδειγμένα επιδρά ευεργετικά στην υγεία και την ψυχολογία».

Πρόσθεσε πως είναι ευχή μας όπως η συγκεκριμένη δράση «καταστεί θεσμός, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ποδηλασία από το Σημείο Α, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αγλαντζιάς στις 9:00 π.μ. μέχρι το Σημείο Β, Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δήμος Λευκωσίας και επιστροφή στην αφετηρία.

Πηγή:ΚΥΠΕ