X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠραγματοποιήθηκε το 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

Πραγματοποιήθηκε το 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου, το 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, το οποίο επισκέφθηκαν η Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο πρέσβης της Σλοβακίας στην Κύπρο, βουλευτές και άλλοι επίσημοι, όπως και χιλιάδες κόσμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν από την τεράστια ποικιλία των αθηενίτικων προϊόντων που εκτέθηκαν, να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο Φεστιβάλ υπήρχε επίσης περίπτερο στο οποίο προβλήθηκε ο  εθελοντισμός της Αθηένου, η έγκριση του Δήμου ως Πόλη Καλής Πρακτικής για τον Εθελοντισμό και τα δύο Δίκτυα Μεταφοράς URBACT  της Καλής Πρακτικής του σε 11 συνολικά πόλεις της Ευρώπης.

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, ο οποίος παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση. Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο οποίος σε χαιρετισμό του «συνεχάρη τον Δήμο Αθηένου για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα από την ημικατεχόμενη Αθηένου και την στηρίζει έμπρακτα» είπε.

Σε αίτημα του Δημάρχου Αθηένου «για έγκριση περαιτέρω πιστώσεων και φέτος από εξοικονομήσεις στο τέλος του χρόνου, για να φτιαχτούν όλοι οι κατεστραμμένοι δρόμοι του Δήμου από το αποχετευτικό δίκτυο, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα δουν το θέμα και αν υπάρχουν εξοικονομήσεις και πάλι θα βοηθήσουν».

Εξάλλου ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, σε ομιλία του ανέφερε ότι «οι Αθηενίτες, παρά την κατοχή του 80% της εύφορης γης του Δήμου από τα τούρκικα στρατεύματα, συνεχίζουν να δημιουργούν και έφτασαν την Αθηένου στο σημείο να παράγει ένα σημαντικό μέρος της παγκύπριας παραγωγής σιτηρών και να κατέχει σχεδόν το μισό της παγκύπριας κτηνοτροφίας, με παράλληλη ραγδαία ανάπτυξη στους τομείς της γαλακτοβιομηχανίας, της αρτοποιίας και του εμπορίου».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «αυτή την ανάπτυξη και την πρόοδο της Αθηένου επιλέγει και προβάλλει κάθε χρόνο ο Δήμος με το Φεστιβάλ του. Η Αθηένου έδειξε με το Φεστιβάλ τα πάμπολλα προϊόντα που διαθέτει και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι πρωτοστατεί και συμβάλλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, στην οικονομία του τόπου, μέσω των παραγωγών, των επιφανών και επιτυχημένων επιχειρηματιών, του εθελοντισμού αλλά και των απλών ανθρώπων της».

Ο Δήμαρχος εξήγγειλε επίσης την διοργάνωση του 5ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, στον ίδιο χώρο, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023».

Στην ανακοίνωση ο Δήμος Αθηένου εκφράζει ευχαριστίες και συγχαίρει  όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share