X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠροκήρυξη διαγωνισμού για ανέγερση Κέντρου Υγείας στο Ακάκι για 15 κοινότητες, θα...

Προκήρυξη διαγωνισμού για ανέγερση Κέντρου Υγείας στο Ακάκι για 15 κοινότητες, θα λειτουργήσει το 2024

Την προκήρυξη διαγωνισμού για ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Ακακίου ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

“Με το νέο Κέντρο Υγείας Ακακίου και τα υπόλοιπα έργα που έχουν προκηρυχθεί και υλοποιούνται, ο ΟΚΥπΥ συνεχίζει να τηρεί τη δέσμευσή του για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών φροντίδας εξυπηρετώντας τους πολίτες Παγκύπρια”, αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού.

Προστίθεται ότι το πολυαναμενόμενο έργο, με εκτιμώμενο κόστος 3.985.000 ευρώ και συνολικό εμβαδόν 2925τμ, θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της κοινότητας Ακακίου και 15 κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής.

Το νέο Κέντρο Υγείας το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024, θα συνεχίσει να λειτουργεί και με απογευματινό ωράριο μέχρι τις 18:30, δίνοντας στους πολίτες περισσότερη ευελιξία στις ώρες επισκέψεων.

Στον σχεδιασμό του έργου εντάσσεται και νέα στάση λεωφορείων για την καλύτερη πρόσβαση και εξυπηρέτηση όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια άλλη καινοτομία που ενσωματώνεται στο σύγχρονο Κέντρο Υγείας Ακακίου είναι η δημιουργία παιδότοπου στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου, ο οποίος θα εξυπηρετεί τόσο τους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

Στο Κέντρο Υγείας θα στεγάζονται οι Προσωπικοί Ιατροί, ενώ θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για αιμοληψία και νοσηλεία. Επιπρόσθετα στο κτήριο θα υπάρχει ιατρείο ειδικοτήτων Γενικής χειρουργικής, εργαστήριο καρδιολογίας, χειρουργείο μικρών επεμβάσεων, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, Ιατρικές Υπηρεσίες, Οδοντιατρικές Υπηρεσίες, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Δημοσίας Υγείας για έκδοση Πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων, Νοσηλευτικές Υπηρεσίες και Κοινοτική Νοσηλευτική με Επισκέπτριες Υγείας και ειδικό χώρο Μητρικού Θηλασμού. Ταυτόχρονα, θα στεγάζονται και άλλοι ανάλογοι υποστηρικτικοί χώροι που περιλαμβάνουν, αίθουσα συνεδριάσεων, χώρους υγιεινής επισκεπτών, αποδυτήρια και χώρους ανάπαυσης προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Αναφέρεται πως οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Μελετητών για τη διενέργεια της μελέτης, σχεδιασμό και επίβλεψη των οικοδομικών εργασιών του κτηρίου, αξίας 200.000 ευρώ είναι ευγενής δωρεά του Ανδρέα Χατζηγιάννη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share