X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠροκηρύχθηκε το 4ο κατασκευαστικό συμβόλαιο του έργου της Γ' Φάσης του Αποχετευτικού...

Προκηρύχθηκε το 4ο κατασκευαστικό συμβόλαιο του έργου της Γ’ Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) προκήρυξε τον διαγωνισμό για την Γ’ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, που αφορά την εξυπηρέτηση, με αποχετευτικό σύστημα λυμάτων, του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού και των Κοινοτήτων Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Σε ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρεται ότι το έργο αφορά τη μελέτη, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση των οκτώ κεντρικών αντλιοστασίων ακαθάρτων και των τεσσάρων τοπικών αντλιοστασίων ακαθάρτων συμπεριλαμβανομένων των βοηθητικών τους έργων και των απαιτούμενων έργων διασύνδεσής τους, με τα εξωτερικά δίκτυα ακαθάρτων και τους κεντρικούς καταθλιπτικούς αγωγούς μεταφοράς, τα οποία θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο ανεξάρτητων Συμβολαίων.

Το κατασκευαστικό Συμβόλαιο Γ5 «εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό μελέτης και κατασκευής έργων συλλογής των ακαθάρτων του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού και των Κοινοτήτων Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου και μεταφοράς αυτών στον υφιστάμενο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων του ΣΑΛ, που αποτελούν το Έργο της Γ’ Φάσης» προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που τίθεται σε τροχιά υλοποίησης από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας με το οποίο θα συμμορφωθεί η Κύπρος με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (Οδηγία 91/271 όπως ισχύει), καθώς και με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ που έχει συνυπογράψει και συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Το Έργο θα κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Πολιτικής Συνοχής του Προγράμματος «Θ.Αλ.Ε.Ι.Α. 2021-2027». Αναθέτουσα Αρχή / Αναθέτων Φορέας είναι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας με Φορέα Υλοποίησης του Έργου το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Σημειώνεται ότι «οι κατασκευαστικές εργασίες του Συμβολαίου Γ5 αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα διαρκέσουν 36 μήνες και επιπλέον πέντε  χρόνια για τη λειτουργία και συντήρηση με δικαίωμα ανανέωσης της περιόδου λειτουργίας και συντήρησης για ακόμα πέντε (5) χρόνια. Η μελέτη και τα έγγραφα του διαγωνισμού ετοιμάστηκαν από την Κοινοπραξία «Ροϊκος Σύμβουλοι Μηχανικοί Ανώνυμη Εταιρεία – Ζ&Α Π. Αντωναρόπουλος και Συνεργάτες Ανώνυμη και Μελετητική Εταιρεία», οι οποίοι θα αναλάβουν και την επίβλεψη των έργων ενώ το ΣΑΛ θα  συντονίζει τα έργα».

Η συνολική προϋπολογιζόμενη αξία του κατασκευαστικού Συμβολαίου Γ5 ανέρχεται στα 9.9 εκατομμύρια ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και θα συγχρηματοδοτηθεί από τα Ταμεία Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από Εθνικούς Πόρους και από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share