X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΠρος ψήφιση στην Ολομέλεια οι Κανονισμοί για Αρχή Διαφάνειας και Διαμεσολάβηση σε...

Προς ψήφιση στην Ολομέλεια οι Κανονισμοί για Αρχή Διαφάνειας και Διαμεσολάβηση σε Οικογενειακές Διαφορές

Ολοκληρώθηκε τη Τετάρτη η κατ’ άρθρο συζήτηση των Κανονισμών της Αρχής για τη Διαφάνεια και για τη Διαμεσολάβηση σε Οικογενειακές Διαφορές και οδηγούνται για ψήφιση στην Ολομέλεια, πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Για σημαντική μέρα έκανε λόγο σε δηλώσεις της η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου.

“Σήμερα ήταν μία σημαντική μέρα γιατί έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση που αφορούσε τους κανονισμούς για τη Διαφθορά, οπότε προωθούνται τάχιστα στην Ολομέλεια, προκειμένου να ψηφιστούν”, είπε η Υπουργός.

Συμπλήρωσε ότι πλέον ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά αυτό το σημαντικό κομμάτι που η κοινωνία το επιζητεί, θα προχωρήσει και θα μπορέσει η Αρχή Κατά της Διαφθοράς να ξεκινήσει τη διερεύνηση των καταγγελιών που υπάρχουν.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση και συμφωνήθηκαν οι Κανονισμοί για τη διαμεσολάβηση στα θέματα των οικογενειακών διαφορών. “Είναι πολύ σημαντικοί οι κανονισμοί, γιατί πλέον θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ ο νόμος, αφού χωρίς τους κανονισμούς δεν μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή”.

“Συνεπώς θεωρώ ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική, γιατί δύο κανονισμοί έχουν ολοκληρωθεί και προχωρούν στη Βουλή για ψήφιση”.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης, σε δηλώσεις του είπε ότι “συζητήσαμε σήμερα τους Κανονισμούς της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς”. Είπε ότι είχε προηγηθεί μία συζήτηση, ακούστηκαν απόψεις και εισηγήσεις από τους βουλευτές, οι οποίες στον μεγάλο βαθμό έχουν υιοθετηθεί από το Υπουργείο που στέλνει τους Κανονισμούς αλλά και από την αρχή. “Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και είμαι σίγουρος πως οι Κανονισμοί θα ψηφιστούν στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να τεθεί σε εφαρμογή η Αρχή κατά της Διαφθοράς, που χωρίς την ψήφιση των Κανονισμών αυτό δεν μπορεί να γίνει”, σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι συζητήθηκαν οι Κανονισμοί που αφορούν τη διαμεσολάβηση σε οικογενειακές υποθέσεις. “Ο θεσμός της διαμεσολάβησης σε οικογενειακές υποθέσεις αποτελεί ασφαλέστατα ένα πολύτιμο εργαλείο αλλά και μια επιτακτική ανάγκη σε μια σύγχρονη κοινωνία”. Πρόσθεσε ότι η η Βουλή ψήφισε τη σχετική νομοθεσία το 2019.

“Ακούστηκαν και σε αυτό το θέμα πολλές εισηγήσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν κατά το πλείστον από την κυβερνητική πλευρά. Σήμερα είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση και ευελπιστώ και ελπίζω ότι και αυτοί οι κανονισμοί θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια της Βουλής πριν από το τέλος της παρούσας συνόδου, γιατί είναι κάτι που επίσης χρωστούμε στην κυπριακή κοινωνία”, είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share