X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροσπάθειες ανάπτυξης της παραγωγής τους έκαναν τα εργοστάσια στην Ασία τον Μάιο

Προσπάθειες ανάπτυξης της παραγωγής τους έκαναν τα εργοστάσια στην Ασία τον Μάιο

Αύξησαν την παραγωγή τους τον Μάιο τα εργοστάσια στις μεγαλύτερες οικονομίες της Ασίας, καθώς μειώθηκαν τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, όπως κατέδειξαν έρευνες επιχειρήσεων την Πέμπτη, ωστόσο η υποτονική παγκόσμια ζήτηση παραμένει μια σημαντική πρόκληση για πολλούς από τους μεγάλους εξαγωγείς της περιοχής.

Οι δείκτες Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) για την Κίνα και την Ιαπωνία έδειξαν μεταβολή προς την ανάπτυξη της εργοστασιακής δραστηριότητας κατά τον μήνα, σε αντίθεση με τους αδύναμους δείκτες PMI από τη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και την Ταϊβάν, όπου η συρρίκνωση της παραγωγής συνεχίστηκε.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ινδίας σημείωσε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Οκτώβριο του 2020, ένδειξη ότι η ισχυρή ζήτηση και η βιομηχανική παραγωγή στηρίζουν την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Η σύγκριση των δεικτών PMI της Ασίας καταδεικνύει μια άνιση ανάκαμψη από την πανδημία, ιδίως στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, και θολώνει τις προοπτικές για την ανάπτυξη στην περιοχή, αλλά εξακολουθεί να παρέχει κάποιους λόγους για αισιοδοξία.

Ο δείκτης μεταποίησης PMI της Κίνας αυξήθηκε στο 50,9 τον Μάιο, από 49,5 τον Απρίλιο. Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η μέτρηση ξεπέρασε τις προσδοκίες για 49,5 που κατέγραψε δημοσκόπηση του Reuters και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την συρρίκνωση της δραστηριότητας που παρουσίασε ο επίσημος δείκτης PMI που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Ο τελικός δείκτης PMI της ιαπωνικής au Jibun Bank αυξήθηκε στο 50,6 τον Μάιο, σημειώνοντας την πρώτη μέτρηση από τον περασμένο Οκτώβριο πάνω από το όριο του 50,0, καθώς η μεγάλη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία της οικονομίας από τους περιορισμούς της πανδημίας αύξησε απότομα τη ζήτηση.

Αλλά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι η ιαπωνική εργοστασιακή παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα τον Απρίλιο.

Ο δείκτης PMI της Νότιας Κορέας διαμορφώθηκε στο 48,4 τον Μάιο, ελαφρώς υψηλότερα από το 48,1 τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας ωστόσο τη μεγαλύτερη περίοδο συρρίκνωσης των τελευταίων 14 ετών, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης έπληξε την παραγωγή και τις παραγγελίες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share