X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠροστασία των πολιτών από νέες χρεώσεις τραπεζών, ζητά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου...

Προστασία των πολιτών από νέες χρεώσεις τραπεζών, ζητά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών

Την εκτίμηση ότι τις νέες αυξημένες χρεώσεις από την αρχή του επόμενου χρόνου που ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες με ανάλογες αναπροσαρμογές στις χρεώσεις τους, εξέφρασε την Κυριακή ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, ζητώντας από το Κράτος να προστατεύσει τους πολίτες.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Δρουσιώτης σημειώνει ότι αρχές Νοεμβρίου 2019, «όταν παρατηρήθηκε και πάλι το ίδιο σκηνικό», υπήρξαν από όλα τα πολιτικά κόμματα δημόσιες δηλώσεις που εξέφραζαν έντονα την αντίθεσή τους. «Μάλιστα, κάποιες δηλώσεις ήταν τόσο έντονες, που χαρακτήρισαν την απόφαση των τραπεζών για αύξηση των χρεώσεων κάποιων υπηρεσιών που αφορούσαν τα φυσικά πρόσωπα, ως «κοινωνική αναλγησία»», αναφέρει ο κ. Δρουσιώτης.

Αναφέρεται επίσης, σε δηλώσεις τον Νοέμβριο 2019 αρχηγού μεγάλου κόμματος, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Δρουσιώτη, είχε καλέσει τις τράπεζες να αποσύρουν τις αποφάσεις και τις εξαγγελίες τους, και ότι δεν θα τους επιτρεπόταν να τις εφαρμόσουν.

«Σήμερα, τουλάχιστο ένα τραπεζικό ίδρυμα, συνεχίζει με αυξήσεις στις χρεώσεις του χωρίς να φαίνεται να λαμβάνει υπόψη τις πρόσφατες σημαντικές αυξήσεις επιτοκίων δανεισμού και τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού», λέει ο κ. Δρουσιώτης στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον κατάλογο τον οποίο επισυνάπτει ο κ. Δρουσιώτης με την ανακοίνωσή του, που θα ισχύει, όπως αναφέρει, από 2 Ιανουαρίου, 2023 και αφορά φυσικά πρόσωπα, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει χρέωση €3,00 ανά κατάθεση, για καταθέσεις μετρητών αλλά και επιταγών στο ταμείο, κάτι που τώρα είναι δωρεάν.

Για άνοιγμα/ τροποποίηση Πάγιας Εντολής, θα υπάρχει χρέωση €5,00 αν γίνει μέσω Telephone Banking, €10,00 στο ταμείο, ενώ θα είναι δωρεάν αν γίνει μέσω Online Banking. Τώρα το άνοιγμα είναι δωρεάν, ενώ η τροποποίηση χρεώνεται €5,00. Αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι υπάρχουν αυξήσεις χρεώσεων και για επιχειρήσεις.

Κλείνοντας, ο κ. Δρουσιώτης επανέλαβε «παλαιότερες κατ’ επανάληψη» δημόσιες δηλώσεις του, ότι «το Κράτος και η Πολιτεία θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν τις τράπεζες ως «ιερές αγελάδες» και να τις προστατεύουν. Χρειάζονται και οι πολίτες προστασία. Δεν αντέχουν πλέον άλλο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share