X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠρόσθετη χορηγία για αεροπορικά ναύλα και στέγαση θα δοθεί σε σημαντικό αριθμό...

Πρόσθετη χορηγία για αεροπορικά ναύλα και στέγαση θα δοθεί σε σημαντικό αριθμό φοιτητών, δήλωσε ο ΥΠΑΝ

Πρόσθετη χορηγία για αεροπορικά ναύλα και στέγαση, θα δοθεί σε σημαντικό αριθμό φοιτητών, όπως δήλωσε την Πέμπτη μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), Ραφαήλ Ζαχαριάδη, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Είναι αλήθεια, είπε ο Υπουργός Παιδείας, ότι υπάρχουν πληθωριστικές πιέσεις σε όλο τον κόσμο «και οι φοιτητές μας είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό, αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία αφορούν στη στέγαση και στα αεροπορικά εισιτήρια, οι τιμές των οποίων έχουν αυξηθεί».

«Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν τις πληθωριστικές πιέσεις, όπως και το αίτημα που διατυπώθηκε από την ΠΟΦΕΝ, αποφασίσαμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε και της πολιτικής για τη φοιτητική χορηγία, να διατεθεί, όπως προβλέπεται, ένα ποσό €3-3,5 εκατ., για να δοθεί ως πρόσθετη χορηγία για αεροπορικά ναύλα ύψους €200 σε περισσότερους από 2.000 φοιτητές εξωτερικού και να δοθεί επίσης πρόσθετη χορηγία για στέγαση, ύψους €500, που θα ενισχύσει αρκετές χιλιάδες φοιτητές μας», πρόσθεσε.

Ανταποκρινόμαστε, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, στο αίτημα της ΠΟΦΕΝ, «αξιοποιώντας τα περιθώρια που μας δίνονται στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού για την κρατική χορηγία και έχει γίνει συζήτηση με την Ομοσπονδία και για τα επόμενα χρόνια».

Ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι αύριο θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές των φοιτητών.

Σε ερώτηση πόσοι φοιτητές αναμένεται να επωφεληθούν από αυτά τα κονδύλια, ο κ. Προδρόμου είπε ότι με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, θα επωφεληθούν 2.200 για τα αεροπορικά ναύλα και η ενίσχυση για τη στέγαση αφορά περισσότερους από 6.000 φοιτητές.

Ερωτηθείς αν τα ποσά αυτά θα προστεθούν στη φοιτητική χορηγία που δίνεται κάθε χρόνο, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι πρόκειται για το πόσο, «το οποίο μπορούμε να διαθέσουμε από τον προϋπολογισμό μας».

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τώρα τον προϋπολογισμό αξιοποιούμε όμως τον προϋπολογισμό, διαθέτοντας το κονδύλι που παραμένει διαθέσιμο, στοχεύοντας στα αεροπορικά ναύλα και στη στέγαση», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει συγκεκριμένη αίτηση που θα κάνουν οι φοιτητές, ο κ. Προδρόμου είπε πως όχι, είναι στη βάση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και των στοιχείων τα οποία επεξεργάζεται η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας. «Θα μεταβιβαστεί η πρόσθετη χορηγία στους λογαριασμούς των δικαιούχων», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ, στις δικές του δηλώσεις, χαιρέτισε τις ενέργειες του Υπουργού Παιδείας για τη διάθεση του αδιανέμητου κονδυλίου στοχευμένα προς τους συμφοιτητές του που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρατηρούμε πως οι προτάσεις της ΠΟΦΕΝ έχουν υιοθετηθεί με απώτερο σκοπό την ενίσχυση όσων το έχουν πραγματική ανάγκη αλλά και περισσότερων δικαιούχων. Ως Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε την πορεία μας για χάραξη πολιτικής, ούτως ώστε να βοηθηθούν οι συμφοιτητές μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε», κατέληξε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share