X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροσωρινή συμφωνία Συμβουλίου ΕΕ και Ευρωκοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό 2022 της ΕΕ...

Προσωρινή συμφωνία Συμβουλίου ΕΕ και Ευρωκοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό 2022 της ΕΕ ύψους 170 δισεκατομμυρίων ευρώ

Το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2022, ύψους 170,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το Κοινοβούλιο εξασφάλισε 479,1 εκατ. ευρώ για τις προτεραιότητές του, επιπλέον των όσων πρότεινε η Επιτροπή στο σχέδιο προϋπολογισμού που επικαιροποιήθηκε με τη διορθωτική επιστολή.

Ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους αντικατοπτρίζει έντονα τις κύριες προτεραιότητες της ΕΕ: οικονομική ανάκαμψη, καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Αφήνει επίσης αρκετούς πόρους κάτω από τα ανώτατα όρια δαπανών του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2021-2027, ώστε η ΕΕ να μπορεί να αντιδράσει σε απρόβλεπτες ανάγκες.

«Καταλήξαμε σήμερα σε μια ισορροπημένη συμφωνία, η οποία αποτελεί σπουδαία είδηση για τους πολίτες. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ του επόμενου έτους αφιερώνει αρκετούς πόρους στις προτεραιότητές μας και ταυτόχρονα εξασφαλίζει επαρκή δημοσιονομικό χώρο για απρόβλεπτες περιστάσεις. Η χρηματοδότηση στην οποία συμφωνήσαμε σήμερα θα στηρίξει την ανάκαμψη που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα στηρίξει σθεναρά τους κλιματικούς και ψηφιακούς μας στόχους.

Σε αυτή την πορεία, ο προϋπολογισμός του 2022 θα συμπληρωθεί από τα κονδύλια της επόμενης γενιάς της ΕΕ.

Μαζί με το Κοινοβούλιο και την Επιτροπή, εργαστήκαμε πολύ και σκληρά για να περάσουμε τη γραμμή του τερματισμού», δήλωσε για τις διαπραγματεύσεις του προϋπολογισμού της ΕΕ η Irena Drmaž, υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας.

Πηγή:www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share