Home Featured Πρότυπο πάρκο στη διαχείριση νερού, το πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Πρότυπο πάρκο στη διαχείριση νερού, το πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας

0
Πρότυπο πάρκο στη διαχείριση νερού, το πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Tο Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την έναρξη, με το Τμήμα Δασών, του φιλόδοξου έργου που έχει στόχο την ανάδειξη του Εθνικού Δασικού Πάρκου Παιδαγωγικής Ακαδημίας ως ένα πρότυπο πάρκο στη διαχείριση του νερού.

Η ανακοίνωση έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου), και σε αυτή αναφέρεται ότι μέσω αυτού του έργου “αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι περνάμε από τα λόγια στις πράξεις και αναδεικνύουμε το πάρκο ως πρότυπο για τη βέλτιστη διαχείριση του νερού, ενθαρρύνοντας την αποδοτική χρήση και την προστασία των υδάτινων πόρων”.

Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σημειώνει ότι με αυτές τις πρωτοβουλίες,  επιδιώκει να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη, τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενεές.

Γενικότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος, τονίζει πως είναι μια ευκαιρία να επισημάνουμε τη δέσμευσή για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και να αναγνωρίσουμε την επείγουσα ανάγκη για δράση και συνεργασία για να προστατεύσουμε τον πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

Συμπληρώνει πως από την κλιματική αλλαγή και την απώλεια της βιοποικιλότητας, έως τη ρύπανση του αέρα και των υδάτων, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι αναμφίβολα παγκόσμιες και απαιτούν κοινές και συντονισμένες προσπάθειες.

Πηγή:ΚΥΠΕ