X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠροβλήματα από το ψύχος σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου

Προβλήματα από το ψύχος σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου

Ένα ακόμα κύμα ψύχους, το δεύτερο σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες, βιώνει το Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα να καταγράφονται προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις.

Ο υδράργυρος έπεσε για μία ακόμα νύχτα υπό το μηδέν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μετά από τους -9,8 βαθμούς Κελσίου που καταγράφηκαν τη Δευτέρα, την Τρίτη η θερμοκρασία υποχώρησε στο -6.

Στα βόρεια και στα δυτικά οι χαμηλές θερμοκρασίες έφεραν πυκνή χιονόπτωση για δεύτερη νύχτα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, περιλαμβανομένου του Λονδίνου, επικράτησε παγετός.

Οι αρχές καλούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ή, στα πιο επικίνδυνα σημεία της χώρας, να μη χρησιμοποιούν τα οχήματά τους αν δεν παρίσταται ανάγκη. Μόνο τη νύχτα της Δευτέρας σημειώθηκαν πάνω από 100 τροχαία ατυχήματα, με σοβαρότερο την ανατροπή διώροφου λεωφορείου στο Σόμερσετ με 70 επιβαίνοντες, ευτυχώς χωρίς πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Σε ισχύ παραμένουν μέχρι και το πρωί της Τετάρτης κίτρινες και πορτοκαλί προειδοποιήσεις για χιόνι ή πάγο στη Σκωτία, στην Ουαλία, στη Βόρεια Ιρλανδία, στη νότια Αγγλία, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας και στη βορειοδυτική Αγγλία. Οι προειδοποιήσεις αναμένεται να ανανεωθούν, καθώς οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως και την Παρασκευή, όταν θα αρχίσουν να πνέουν πιο θερμές αέριες μάζες.

Σημαντικές καθυστερήσεις αναφέρονται και στα δρομολόγια τρένων στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ίσως σημειωθούν διακοπές ρεύματος.

Πάνω από 2.000 ζεστοί στεγασμένοι χώροι έχουν ανοίξει σε όλη την επικράτεια για τους ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο ή που αδυνατούν να έχουν θέρμανση στο σπίτι.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share