X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠροχωρεί η αναβάθμιση του ΓΝ Πάφου, αναφέρει ο ΟΚΥπΥ

Προχωρεί η αναβάθμιση του ΓΝ Πάφου, αναφέρει ο ΟΚΥπΥ

Προχωρεί η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, με επέκταση του ΤΑΠΕ, δημιουργία χώρων απολύμανσης, νέας μονάδας Αιμοκάθαρσης, ορόφου για τη μητέρα και το παιδί και άλλα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), για καλύτερη και πιο άνετη εξυπηρέτηση των ασθενών, θα γίνει επέκταση του υφιστάμενου χώρου του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών -ΤΑΕΠ (Πρώτων Βοηθειών) που βρίσκεται στο ισόγειο του Νοσοκομείου για να καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχει, προστίθεται στην ανακοίνωση, ειδικός χώρος για απολύμανση ασθενών από ατυχήματα σε εγκαταστάσεις λυμάτων και χημικών, ο οποίος θα αποτελείται από τα κατάλληλα υλικά και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη συγκεκριμένη χρήση.

Ακόμη, προωθείται η δημιουργία ειδικού ορόφου για τη μητέρα και το παιδί, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2024.

Όπως αναφέρεται, η παροχή βέλτιστης φροντίδας στη μητέρα και το παιδί βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες του Οργανισμού και με γνώμονα αυτό, γίνεται αναδιαρύθμιση του 4ου ορόφου του Νοσοκομείου, ο οποίος στεγάζει τον γυναικολογικό θάλαμο, τα γυναικολογικά εξωτερικά ιατρεία, την κλινική εγκύων και τον παιδιατρικό θάλαμο, ούτε ώστε να προστεθούν κλίνες και χώροι υγιεινής.

Οσον αφορά την ανακαίνιση ημερήσιας νοσηλείας και βραχείας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024.

Ο χώρος όπου παρέχεται Ημερήσια Νοσηλεία καθώς και ο χώρος της Βραχείας Νοσηλείας θα αναβαθμιστούν. Μέρος της εν λόγω αναβάθμισης, θα είναι, σημειώνεται, εκτός από την επέκταση των υφιστάμενων χώρων, και η παροχή σωστού βιοκλιματικού σχεδιασμού για να παρέχεται ικανοποιητικός εξαερισμός και κλιματισμός με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως η δημιουργία νέας μονάδας Αιμοκάθαρσης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023.

Στο Νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατασκευή η υπερσύγχρονη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και θα παρέχει σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη υψηλής ποιότητας.

Ακόμη η εγκατάσταση νέου συστήματος εξαερισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο Οργανισμός προχωρά με την εγκατάσταση 6 νέων κεντρικών κλιματιστικών μονάδων με 100% προσαγωγή κλιματισμένου νωπού αέρα & απαγωγής του επιστρεφόμενου αέρα χωρίς κιβώτιο ανάμειξης, με απόλυτα φίλτρα HEPA.

Επισημαίνεται ακόμη πως με την εγκατάσταση των νέων 6 μονάδων θα επιτευχθεί η αυτονομία στο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού στα ακόλουθα τμήματα, όπως στο Ορθοπεδικό, Παθολογικό, Παιδιατρικό, Ενδοσκοπήσεις, Μέρος του Τμήματος Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ταυτόχρονα, προστίθεται, ο Οργανισμός τροχοδρομεί ορατές βελτιωτικές ενέργειες σε επιχειρησιακό επίπεδο προς βελτίωση της εμπειρίας του ασθενή καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας του με το Νοσοκομείο, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις.

«Η εξεύρεση λύσεων στα ζητήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό ο οποίος εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για να παρέχει ουσιαστικά και άμεσα αποτελέσματα», σημειώνεται.

«Είναι βέβαιο ότι πάντα θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ο Οργανισμός θα προβαίνει σε συνεχείς διορθώσεις και βελτιώσεις που θα στοχεύουν στη συνεχή πρόοδό του, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share