X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς lockdown στη Μελβούρνη μετά από μήνες, η κατάσταση της...

Πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς lockdown στη Μελβούρνη μετά από μήνες, η κατάσταση της πανδημίας διεθνώς

Χιλιάδες είναι οι νεκροί διεθνώς λόγω κορωνοϊού, καθώς και οι νέες μολύνσεις, ενώ την ίδια ώρα στη Μελβούρνη ξεκίνησε το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς lockdown μετά από πολλούς μήνες.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 284 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 4.653 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 285.953 θανάτους αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά της, η χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 3.777.209, κατά τα δεδομένα του Υπουργείου, τα οποία ωστόσο στελέχη του έχουν αναγνωρίσει πως είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 15.145 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 4.452.425, κατά τους αριθμούς που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 86 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 95.077 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 460 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 14.502 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 605.139 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από την COVID-19 κατέγραψε, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Ουκρανία, αναγκάζοντας τις αρχές της πρωτεύουσας, του Κιέβου, να επαναφέρουν τους αυστηρούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 23.785 άνθρωποι μολύνθηκαν και 614 πέθαναν μέσα σε ένα 24ωρο στη χώρα, το σύστημα υγείας της οποίας αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις.

“Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική”, σχολίασε ο διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας, Ολεξέι Ντανίλοφ. Εκτίμησε ότι ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί στους 1.000 σε καθημερινή βάση.

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πλέον 21.711.843, η Βραζιλία παραμένει στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον ιό, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Η Τυνησία καθιστά υποχρεωτικό το πάσο εμβολιασμού κατά της Covid-19 στους Τυνήσιους και σε όλους τους ξένους επισκέπτες, σύμφωνα με ένα προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε χθες Παρασκευή.

Σύμφωνα με το διάταγμα, αξιωματούχοι, εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, υποχρεούνται να επιδεικνύουν μια κάρτα που αποδεικνύει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19 για να τους επιτραπεί η είσοδος σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εργασίας.

Το πάσο θα απαιτείται επίσης για την είσοδο σε καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις.

Η Μελβούρνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ξεκίνησε το πρώτο της Σαββατοκύριακο χωρίς lockdown για την COVID-19, με αυτοσχέδια πάρτι στους δρόμους, ζωντανή μουσική και γεμάτα μπαρ και εστιατόρια.

Η πόλη των περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων ήταν σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για 262 ημέρες, ή σχεδόν εννέα μήνες, κατά τη διάρκεια έξι lockdowns από τον Μάρτιο του 2020, για μεγαλύτερο διάστημα από το συνεχές lockdown των 234 ημερών στο Μπουένος Αιρες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share