Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών επί ποδός από τα ξημερώματα για πυρκαγιές

Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών επί ποδός από τα ξημερώματα για πυρκαγιές

0
Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών επί ποδός από τα ξημερώματα για πυρκαγιές

Επί ποδός βρίσκονται από τα ξημερώματα Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Δασών για πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά σε δύο οχήματα στον Άγιο Αντώνιο και δεύτερη πυρκαγιά σε οικία στον Στρόβολο στην επαρχία Λευκωσία αντιμετώπισε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εξάλλου η έγκαιρη επέμβαση των δασοπυροσβεστών απέτρεψε επέκταση πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου, στην τοποθεσία «Παλιάμπελα» της Κοινότητας Μοσφιλωτής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής «η ώρα 03:14 της Πέμπτης, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δύο οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στον ισόγειο χώρο στάθμευσης τετραώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Αγίου Αντωνίου στην επαρχία Λευκωσίας».

Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πύλης Πάφου και Καϊμακλίου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03:40.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, τα εν λόγω οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ από τη θερμότητα επηρεάστηκαν άλλα τρία οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στο χώρο.

Επιπρόσθετα, επηρεάστηκε αριθμός κομπρεσσόρων κλιματιστικών και δωμάτιο μετρητών της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και σε συνεργασία με την Αστυνομία, έγινε προληπτική εκκένωση της πολυκατοικίας και έλεγχος σε όλα τα διαμερίσματα για τυχόν παγιδευμένους ενοίκους, χωρίς να έχει κινδυνεύσει κανείς. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Επίσης, η ώρα 04:14, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στον Στρόβολο στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε σε ξύλινη εξώπορτα παλαιάς διατηρητέας οικίας, η οποία ήταν ακατοίκητη. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, επηρεάστηκε ελαφρά και η ξύλινη οροφή της οικίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρεται ότι «γύρω στις 07.20 το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην τοποθεσία «Παλιάμπελα» της Κοινότητας Μοσφιλωτής στην επαρχία Λάρνακας».

«Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 07:50 προτού επεκταθεί», προστίθεται.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς «συμμετείχαν 13 άτομα του Τμήματος Δασών με 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό όχημα. Συνέδραμαν επίσης 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα από τις κοινότητες της Μοσφιλωτής και των Πυργών, καθώς και ένας γεωργικός ελκυστήρας».

Τα ακριβή αιτία της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής από τις  06:00 της 12ης Ιουλίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 13ης Ιουλίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 36 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ