X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠώς η κατακόρυφη πτώση της μετοχής στο Facebook επηρέασε την αγορά κρυπτονομισμάτων-Το...

Πώς η κατακόρυφη πτώση της μετοχής στο Facebook επηρέασε την αγορά κρυπτονομισμάτων-Το Οικονομικό Κραχ των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το κραχ που υπέστη η μετοχή του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων ΜΕΤΑ, είχε άμεση επίπτωση στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Τα tokens που σχετίζονται με το Metaverse δέχθηκαν ισχυρή πίεση τις τελευταίες ημέρες καθώς η Meta, παλαιότερα γνωστή ως Facebook, ανακοίνωσε απώλεια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τμήμα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας στην καθιερωμένη ανακοίνωση κερδών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το μετασύμπαν είναι η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας σε έναν εικονικό κόσμο στον οποίο οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν, όπως κάνουν στον πραγματικό κόσμο, αλλά ψηφιακά , σε εμπειρίες που μπορούν να μην υπόκεινται στους περιορισμούς του πραγματικού κόσμου.

Όλα τα κρυπτονομίσματα που δραστηριοποιούνται με την ευρύτερη κατηγορία του μετασύμπαντος σημείωσαν απώλειες στο επίπεδο του 10%, μικρότερο από το 25% που υπέστη η μετοχή της ΜΕΤΑ. Ωστόσο σε εβδομαδιαίο επίπεδο όχι μόνο δεν κατέγραψαν απώλειες αλλά σημείωσαν σημαντικά κέρδη. Ενδεικτικά τα μεγαλύτερα σε κεφαλαιοποίηση , Decentraland 31.7%, Axie Infinity 27.8%, Sandbox 18.6%, Enjin 14.6%, UFO Gaming 64.1% ,ενώ και το κρυπτονόμισμα που αναπτύσσεται από ελληνική ομάδα προγραμματιστών Vulcan Forged σημείωσε άνοδο 41.1%

Η πτώση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων του μετασύμπαντος όπως αναφέρει και η ερευνητική επενδυτική εταιρεία Delphi Digital, έχει άμεση επίπτωση και στον αριθμό των χρηστών των εφαρμογών, που μέχρι τώρα αποτελούνταν κυρίως από παίκτες σε αναπτυσσόμενες οικονομίες που έβρισκαν μια εναλλακτική απασχόληση που μπορούσε να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα.

«Καθώς οι τιμές SLP (το κρυπτονόμισμα του παιχνιδιού Axie Infinity) πέφτουν, οι παίκτες υποφέρουν καθώς δεν μπορούν να κερδίσουν τόσα πολλά σε σύγκριση με λίγους μήνες πριν», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της Delphi. «Στην κορύφωσή του, ένας παίκτης θα μπορούσε να έχει κερδίσει 35 $ την ημέρα στις 21 Ιουλίου, έναντι 1 $ σήμερα σε τρέχουσες τιμές (υποθέτοντας 100 SLP/ημέρα). Αυτό οδήγησε πολλούς παίκτες να σταματήσουν να παίζουν καθώς το εισόδημα έχει μειωθεί σημαντικά».

Παρά τις αποτιμήσεις, τα Metaverse παιχνίδια στο blockchain συνεχίζουν να καλύπτουν μια θέση στην αγορά κρυπτονομισμάτων. η οποία έχει αρκετούς επενδυτές, ωστόσο αδυνατεί να βρει μεγάλο αριθμό χρηστών, ενώ το τμήμα της εικονικής πραγματικότητας του τεχνολογικού κολοσσού όπως το Facebook Reality Labs (FRL) της Meta συσσωρεύουν απώλειες.

Το τμήμα Facebook Reality Labs (FRL) είχε έσοδα 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021. Το Meta δεν υποχωρεί στα πλάνα του παρά τις απώλειες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε την Τετάρτη ότι οι εξελίξεις μετατροπής της εταιρείας περιλαμβάνουν την κυκλοφορία ενός headset εικονικής πραγματικότητας υψηλής τεχνολογίας μέχρι το τέλος του έτους και ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να εργάζεται στο «Nazare», ένα ζευγάρι ψηφιακών γυαλιών πλήρως επαυξημένης πραγματικότητας.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share