Home Featured Ραγδαία εξάπλωση πυρκαγιάς στη βόρεια Καλιφόρνια αναγκάζει τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή

Ραγδαία εξάπλωση πυρκαγιάς στη βόρεια Καλιφόρνια αναγκάζει τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή

0
Ραγδαία εξάπλωση πυρκαγιάς στη βόρεια Καλιφόρνια αναγκάζει τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή

Η ραγδαία εξάπλωση της πυρκαγιάς Μακκίνεϊ στη βόρεια Καλιφόρνια κοντά στα σύνορα του Όρεγκον ανάγκασε 2.000 κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ έχει καταστρέψει σπίτια και κρίσιμες υποδομές από τότε που ξέσπασε την Παρασκευή.

Ήδη η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια μέχρι στιγμής φέτος, η πυρκαγιά Μακκίνεϊ στην κομητεία Σίσκιγιου, έχει κάψει 30.000 έως 40.000 στρέμματα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters. Δεν υπήρξαν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες.

Περισσότερες από δύο δεκαετίες ξηρασίας και αύξησης της θερμοκρασίας, που επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή, έχουν κάνει την Καλιφόρνια πιο ευάλωτη από ποτέ στις πυρκαγιές. Τα δύο πιο καταστροφικά χρόνια που έχουν καταγραφεί ήταν το 2020 και το 2021 με βάση τον αριθμό των στρεμμάτων που κάηκαν.

Η κομητεία Σίσκιγιου, όπου βρίσκεται το Εθνικό Δάσος Κλαμάθ, έχει πληθυσμό περίπου 44.000, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά που αντιμετώπισε η Καλιφόρνια αυτή τη σεζόν μετά την πυρκαγιά Όουκ κοντά στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι.

Πηγή:ΚΥΠΕ