X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΡάντεφ: Η Βουλγαρία μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη στις δορυφορικές επικοινωνίες στα...

Ράντεφ: Η Βουλγαρία μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη στις δορυφορικές επικοινωνίες στα Βαλκάνια

Η Βουλγαρία μπορεί να εξελιχθεί σε ηγετικό παράγοντα στον τομέα των δορυφορικών επικοινωνιών στην περιοχή των Βαλκανίων, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Διαχείρισης Δορυφόρων BulgariaSat-1, δήλωσε η Γραμματεία Τύπου της Προεδρίας.

Όπως αναφέρεται, ο ίδιος εξοικειώθηκε με τις τηλεπικοινωνιακές δυνατότητες του Κέντρου και συζήτησε με τα στελέχη της εταιρείας τις δυνατότητες της Βουλγαρίας να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα των δορυφορικών επικοινωνιών στην περιοχή και στις διαστημικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας και Υπουργός Εσωτερικών Ιβάν Ντεμερντζίεφ, ο Υπουργός Άμυνας Ντίμιταρ Στογιάνοφ, ο Υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης Αλεξάντερ Πούλεφ και ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γκεόργκι Τοντόροφ.

Η Βουλγαρία είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτει δικό της γεωστατικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο και η μοναδική στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ο BulgariaSat-1 καλύπτει την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και μέρος της Μέσης Ανατολής, με κύρια εστίαση στη Βαλκανική Χερσόνησο, τη Μεσόγειο και την περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Τα παραπάνω δίνουν στη χώρα μεγάλες ευκαιρίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αξιοποιηθεί, ήταν η κοινή θέση που συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Χρειάζεται μια κοινή προσέγγιση του κράτους για την ενοποίηση των προσπαθειών και την πλήρη αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει ο βουλγαρικός γεωστατικός δορυφόρος, δήλωσε ο Ράντεφ. Τα δορυφορικά συστήματα και οι επικοινωνίες παρέχουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στην άμυνα και την ασφάλεια, την επιτήρηση και την παρακολούθηση διαφόρων διαδικασιών, τη διαχείριση κρίσιμων υποδομών, την αξιοπιστία των επικοινωνιών για τις ανάγκες των κυβερνήσεων και των θεσμικών οργάνων και σε πολλούς άλλους τομείς.

Η Βουλγαρία συγκαταλέγεται μεταξύ των ηγετών στην ΕΕ στην εφαρμογή της δορυφορικής παρακολούθησης σε προγράμματα επιδότησης περιοχών, αντικαθιστώντας την παρωχημένη πλέον χρήση ορθοφωτοχαρτών και επιτόπιων ελέγχων, σύμφωνα με παρουσίαση από τον Φεβρουάριο σε διάφορα βασικά θεσμικά όργανα της ΕΕ για τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της δορυφορικής παρακολούθησης και της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share