X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΡεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στη Γαλλία το Σάββατο

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στη Γαλλία το Σάββατο

Μετά τις θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν χθες, Σάββατο, σε πολλά μέρη της Γαλλίας, το πρώιμο για την εποχή κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μεταφέρεται σήμερα στα ανατολικά, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η Ισπανία, η οποία αντιμετώπισε επίσης ένα ασυνήθιστο γι’αυτήν την εποχή κύμα καύσωνα, εξακολουθούσε χθες να δίνει μάχη με μεγάλη πυρκαγιά, την οποία προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες της.

Στη Γαλλία, σχεδόν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού, ήτοι 45 εκατομμύρια άνθρωποι, είχαν τεθεί χθες σε κόκκινο ή πορτοκαλί συναγερμό για πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σήμερα το πρωί η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας, η Météo-France, ήρε τον κόκκινο συναγερμό για 11 διαμερίσματα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, αλλά διατήρησε τον πορτοκαλί συναγερμό για 50 διαμερίσματα στην κεντρική και την ανατολική Γαλλία.

Μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις ακτές του Ατλαντικού, στην αρχή μιας υποβάθμισης του φαινομένου, η οποία αναμένεται την Κυριακή το βράδυ, και που θα επιτρέψει στον καύσωνα “να υποχωρήσει σταδιακά και να αφορά πλέον μόνον το ανατολικό τμήμα της χώρας”, σύμφωνα με την γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία.

Χθες το βράδυ, απροσδόκητη και ισχυρή ριπή ανέμου στην ακτή της Νορμανδίας προκάλεσε τον θάνατο ενός κάιτ σέρφερ, ρίχνοντάς τον σε βιτρίνα εστιατορίου στο Βιλιέ-σιρ-μερ, στη βορειοδυτική Γαλλία.

Αν και οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν στα δυτικά, ο καύσωνας θα συνεχιστεί στις περιφέρειες του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας, κυρίως στην Αλσατία, όπου η Météo France προβλέπει ο υδράργυρος να φτάσει τους έως και 38 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share