X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΡεκόρ τηλεθέασης για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'

Ρεκόρ τηλεθέασης για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Στα 4,1 δισεκατομμύρια φέρονται πως ανήλθαν οι τηλεθεατές ανά το παγκόσμιο που συντονίστηκαν στους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβε

Αν αυτές οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις επαληθευτούν, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός στην ιστορία, πάνω από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 και την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα το επόμενο έτος.

Παράλληλα, βρετανικές αναφορές τοποθετούν το κόστος της κηδείας σε περίπου 6,5 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δήμος του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι στα προκαθορισμένα σημεία από όπου οι πολίτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν το τελετουργικό της Κυριακής συγκεντρώθηκαν πάνω από 215 χιλιάδες πολίτες.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να υποδεχθεί και να αποχαιρετίσει τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Ουίνδσορ υπολογίζεται σε 100.000

Δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ήταν και όσοι παρατάχθηκαν κατά μήκος της διαδρομής από το Λονδίνο ως το Ουίνδσορ για να αποτίσουν φόρο τιμής καθώς περνούσε το φέρετρο.

Η Υπουργός Πολιτισμού, Μισέλ Ντόνελαν, δήλωσε ότι περίπου 250.000 πολίτες πρόλαβαν να προσκυνήσουν τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο Westminster Hall, αν και, όπως είπε, δεν πρόκειται για ενδελεχή υπολογισμό.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share