Home Featured «Ρωγμή» για τη Δημοκρατία η επίθεση εναντίον του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ.

«Ρωγμή» για τη Δημοκρατία η επίθεση εναντίον του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ.

0
«Ρωγμή» για τη Δημοκρατία η επίθεση εναντίον του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ.

Ουκ ολίγες φορές ο Τύπος και γενικά ο χώρος των ΜΜΕ δέχτηκε ακραίες επιθέσεις Παγκοσμίως που κατά καιρούς οδήγησαν σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Οι επιθέσεις κατά των μέσων ενημέρωσης, που επεκτείνονται με ταχύτητα φωτός και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Παράλληλα, όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ανά περιπτώσεις τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν υπέρ της ονομαζόμενης «δημοσιογραφίας των πολιτών», η οποία μπορεί με τρομακτική ταχύτητα να διαμοιράσει μια είδηση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να τσεκάρει κατά πόσο είναι αληθινή. Η επικρατούσα άποψη, όπως διατυπώνεται από τους μελετητές, θέλει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λειτουργούν συμπληρωματικά των κανονικών Μέσων, όχι υποκαθιστώντας τα.

Με αφορμή τα αποτρόπαια επεισόδια στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ» και τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, οποιασδήποτε μορφής βίας και καταστροφή ξένη περιουσίας, σοβαρών υλικών ζημιών που βάζει σε κίνδυνο αθώες ανθρώπινες ζωές είναι καταδικαστέα και πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.
Η ελεύθερη έκφραση, το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, των απόψεων τείνει να υπόκειται σε προσπάθεια φίμωσης από μία μερίδα πολιτών με ακραίες απόψεις και τρόπους επιβολής των απόψεων τους και αυτό συνεπώς πλήττει κατάφορα την ίδια τη Δημοκρατία, τους νόμους, τον πλουραλισμό και την ίδια ανθρώπινη υπόσταση.
Τα ΜΜΕ γενικά θεωρούνται κόκκινο πανί και ο «δαίμονας» πολλών δεινών.

Η FinancialNews καταδικάζει απερίφραστα τα αποτρόπαια επεισόδια που συνέβησαν χθες Κυριακή 18 Ιουλίου στο συγκρότημα «ΔΙΑΣ» και στεκόμαστε δίπλα στους συναδέρφους και στις οικογένειες τους.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να προστατέψει την ελευθεροτυπία και τα δικαιώματα των εργαζόμενων χωρίς να απειλείται η ίδια η ίδια η ζωή τους και η σωματική τους ακεραιότητα.