X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣ«Πολύ δύσκολο» να διαπραγματευτεί η Ουκρανία με τον ρωσικό «κροκόδειλο», είπε ο...

«Πολύ δύσκολο» να διαπραγματευτεί η Ουκρανία με τον ρωσικό «κροκόδειλο», είπε ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον σχολίασε ότι είναι «πολύ δύσκολο» να δει κανείς πώς οι Ουκρανοί μπορούν να διαπραγματευτούν με τον Πρόεδρο Πούτιν τη λήξη του πολέμου, δεδομένης της «έλλειψης καλής πίστης» του Ρώσου ηγέτη.

«Πώς μπορείς να διαπραγματευτείς με έναν κροκόδειλο όταν έχει το πόδι σου στα σαγόνια του;» σχολίασε ο κ. Τζόνσον σε συζήτηση με τους Βρετανούς δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν από αργά τη νύχτα της Τετάρτης στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ινδία.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι εναπόκειται στους Ουκρανούς να λάβουν τις αποφάσεις για το μέλλον τους, αλλά εξέφρασε φόβο ότι ίσως να μην υπάρξει μια λήξη της σύρραξης μέσω διαπραγμάτευσης.

Όπως πρόσθεσε, η Βρετανία και οι εταίροι της πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν στους Ουκρανούς τα πράγματα που χρειάζονται.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός φέρεται επίσης να σχολίασε ότι ο Πρόεδρος Ζελένσκι έχει υιοθετήσει μία «αρκετά μαξιμαλιστική θέση» αναφορικά με το Ντονμπάς, με φιλοδοξία να διώξει όλα τα ρωσικά στρατεύματα από το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ. «Αλλά στην Κριμαία δεν είναι τόσο μαξιμαλιστές», αναφέρεται πως είπε ο κ. Τζόνσον αναφορικά με την θέση των Ουκρανών.

Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος Πούτιν έχει δείξει μια ξεκάθαρη επιθυμία να κατακτήσει περισσότερη ουκρανική γη, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας μια τέτοια θέση ισχύος σε πιθανές συνομιλίες. Ο κ. Τζόνσον εκτίμησε δε πως η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει κι άλλη απόπειρα προέλασης προς το Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Sky News ο γραμματέας εθνικής ασφαλείας της Ουκρανίας Ολέξι Ντανίλοφ είπε πως υπάρχουν αποδείξεις ότι μισθοφόροι από τη Συρία και τη Λιβύη πολεμούν στην Ουκρανία στο πλευρό των Ρώσων.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share