Home Featured Ρωσία: Σε Νέο Ιστορικό Υψηλό οι Εισαγωγές Αλουμινίου και Νικελίου από την ΕΕ και τις ΗΠΑ

Ρωσία: Σε Νέο Ιστορικό Υψηλό οι Εισαγωγές Αλουμινίου και Νικελίου από την ΕΕ και τις ΗΠΑ

0
Ρωσία: Σε Νέο Ιστορικό Υψηλό οι Εισαγωγές Αλουμινίου και Νικελίου από την ΕΕ και τις ΗΠΑ

Μπορεί η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν επιβάλει μια σειρά κυρώσεων κατά τη Μόσχας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και η Ρωσία να απαντά με -ενεργειακά κυρίως- αντίμετρα, ωστόσο υπάρχει ένας τομέας που όχι μόνο δεν δείχνει να έχει πληγεί, αλλά αντιθέτως καταγράφει μεγάλη άνθιση.

Όπως γράφει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στοιχεία η  Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξήσει τις αγορές βασικών βιομηχανικών μετάλλων από τη Ρωσία μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Τονίζει δε, ότι οι αγορές αυτές καταδεικνύουν επί της ουσίας, τη δυσκολία της Δύσης να ασκήσει πίεση στη ρωσική οικονομία, η οποία έχει καλύτερες επιδόσεις από το αναμενόμενο, το νόμισμά της εκτινάσσεται, ενώ τα αυξημένα έσοδα από το πετρέλαιο έχουν συμβάλει στην αντιστάθμιση του αντίκτυπου των κυρώσεων.

Σύμφωνα με τα επίσημα εμπορικά στοιχεία που συγκέντρωσε το Reuters από τη βάση δεδομένων Comtrade των Ηνωμένων Εθνών, οι εισαγωγές αλουμινίου και νικελίου από την ΕΕ και τις ΗΠΑ των κύριων προϊόντων βασικών μετάλλων της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του Μαρτίου-Ιουνίου αυξήθηκαν έως και 70%. Και η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 1,98 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο νικέλιο, η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας παραγωγής και το Nornickel της χώρας αποτελεί περίπου το 15%-20% του παγκόσμιου νικελίου για μπαταρίες.

Οι εισαγωγές νικελίου από τη Ρωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 70% και στην ΕΕ κατά 22%