Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ της κυριαρχίας της Ελλάδας, είπε ο Νίκος Δένδιας

Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ της κυριαρχίας της Ελλάδας, είπε ο Νίκος Δένδιας

0
Σαφής δήλωση του Ισραήλ υπέρ της κυριαρχίας της Ελλάδας, είπε ο Νίκος Δένδιας

Την ικανοποίησή του για τις επαφές που είχε στο Ισραήλ, αλλά και για τη σαφή, όπως είπε, δήλωση της ισραηλινής πλευράς υπέρ της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από τις επαφές του, καθώς είχε την ευκαιρία να συναντήσει το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του Ισραήλ: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ισαάκ Χέρτζογκ, καθώς και τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Υπουργό Εξωτερικών Έλι Κόεν, της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Υπήρξε μια ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων. Κρατάω, όμως, κατ’ αρχάς, το πιο σημαντικό: τη σαφή δήλωση της ισραηλινής πλευράς υπέρ της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Μια δήλωση που έγινε με σαφήνεια και on camera», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Επιπλέον, επισήμανε ότι μεταξύ των δύο πλευρών «υπήρξε μια ευρύτατη ταύτιση σε μια σειρά από θέματα, στα θέματα μεταφοράς ενέργειας, στα θέματα αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας με καταμερισμό στους διάφορους τομείς».

Όπως είπε, αυτή η σύγκλιση «αποτελεί ένα πολύ καλό εφαλτήριο για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ».

Πηγή:ΚΥΠΕ