X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε 30 μήνες θα ολοκληρωθεί το νέο κτήριο του ΙΝΓΚ

Σε 30 μήνες θα ολοκληρωθεί το νέο κτήριο του ΙΝΓΚ

Την άμεση έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου κτηρίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), που θα ολοκληρωθεί σε περίοδο 30 μηνών, σηματοδοτεί η υπογραφή των συμβολαίων με την εργοληπτική εταιρία A. Aristotelous (Construction) Ltd, έναντι ποσού €19,428,000 συν Φ.Π.Α, αναφέρει σε δελτίο Τύπου το Ινστιτούτο.

Προστίθεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο από την ίδρυση του ΙΝΓΚ και αφορά τη δημιουργία υπερσύγχρονου ερευνητικού κέντρου, έκτασης 11.358 τ.μ. με αναβαθμισμένη ερευνητική υποδομή και εξοπλισμό νέας τεχνολογίας, το οποίο θα ανεγερθεί δίπλα από το υφιστάμενο κτήριο στον Άγιο Δομέτιο.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με δάνειο ύψους 26 εκατ. ευρώ, με την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, και καλύπτει τόσο τη δημιουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίοδο 30 μηνών, όσο και τη στήριξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.

Κατά την υπογραφή των συμβολαίων ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής & Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Λεωνίδας Φυλακτού είπε ότι με την υλοποίηση του έργου, το Ινστιτούτο θα ενισχυθεί δυναμικά συμβάλλοντας ακόμη περαιτέρω στην ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας σε ένα τομέα ιδιαίτερα ευαίσθητο, όπως αυτός της υγείας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share