X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣε 64 συνολικά φάσεις έχει έλεγχος με τη χρήση του VAR στη...

Σε 64 συνολικά φάσεις έχει έλεγχος με τη χρήση του VAR στη 17η και 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος

Τον απολογισμό της χρήσης του VAR στη 17η και στη 18η αγωνιστική της A’  φάσης του Πρωταθλήματος Cyta, παρουσιάζει, σε ανακοίνωση της, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 14 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 64 συνολικά φάσεις.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, οι 14 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 30 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 20 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 64 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 8 και σε 4 από αυτές, έγινε χρήση του on field review.

H παρέμβαση του VAR για on field review αφορούσαν ένα πέναλτι για χέρι, την ακύρωση ενός πέναλτι αφού δεν υπήρξε χέρι, μια κόκκινη κάρτα για στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος και μια ακύρωση τέρματος γιατί είχε προηγηθεί φάουλ.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 140 δευτερόλεπτα.

Η παρέμβαση του VAR χωρίς on field review αφορούσε την κατακύρωση ενός τέρματος αφού δεν υπήρχε offside και την ακύρωση τριών τερμάτων για offside.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων, ήταν κατά μέσο όρο 80 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δεκατέσσερις αγώνες, διαπίστωσε πως σε μια περίπτωση στην οποία ο διαιτητής πήρε σωστή απόφαση, έγινε λανθασμένη παρέμβαση του VAR αλλά ο διαιτητής, μετά από on field review, σωστά δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση.

Η περίπτωση αυτή αφορά φάση στο 80ο λεπτό του αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ στη 18η αγωνιστική.

Από τους 14 αγώνες, στους 10 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους τέσσερις αγώνες ήταν ξένοι.

(ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share