X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε αυθόρμητη 2ωρη στάση εργασίας κατήλθαν οι εργαζόμενοι στο Ακτινολογικό Τμήμα του...

Σε αυθόρμητη 2ωρη στάση εργασίας κατήλθαν οι εργαζόμενοι στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου

Ο φόρτος εργασίας και η έλλειψη προσωπικού οδήγησαν σήμερα Παρασκευή τους εργαζόμενους στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου

Σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, κατήλθαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αυτή τη στιγμή από το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Πάφου απουσιάζουν οκτώ πρόσωπα για συγκεκριμένους λόγους.

Αυτό, όπως αναφέρουν, έχει ως αποτέλεσμα το προσωπικό να καλείται σε αρκετές περιπτώσεις να καλύψει το πρόγραμμα βγάζοντας ακόμη και νυχτερινές βάρδιες με μόνο ένα άτομο, το οποίο αναγκάζεται να εργαστεί δωδεκάωρο και καλείται να εξυπηρετήσει από 25 περιστατικά και άνω.

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού έχει ενημερωθεί η διεύθυνση του Οργανισμού «χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν εξευρεθεί λύσεις», όπως αναφέρουν. Σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αγοράζονται υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και πάλι υπάρχουν βάρδιες που δεν καλύπτονται με δύο άτομα και αναγκάζονται οι ακτινολόγοι να είναι μόνοι τους όλο το βράδυ.

Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις δέχονται «ασθενείς με επιθετικές συμπεριφορές, τραυματίες υπό την επήρεια αλκοόλης, ή ναρκωτικών με όλες τις απρόβλεπτες καταστάσεις και επακόλουθα».

Σημειώνουν δε, πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρειάζονται επιπλέον τέσσερα άτομα όπως συμβαίνει και με το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Λάρνακας. Προσθέτουν τέλος πως η ξεκούραση τους έστω και ένα Σαββατοκύριακο είναι επιβαλλόμενη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Αν συμβεί κάτι, τονίζουν, «όλοι θα σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν, και να μιλάνε για ευθύνες τις οποίες σήμερα δεν φροντίζουν να αναλάβουν».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share